Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Víme, proč ČSSD prohrála. Hamáček hodil lístek do špatné urny

Reporáž ze série Dolejší na křižovatce: Jak Honza Hamáček odevzdal hlas do špatné urny a co z toho bylo dál.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Podívejte se na ohlédnutí za volbami: Emoce, slzy a euforie ve volebních štábech tak, jak to zachytily naše kamery.

Článek

Volby jsou už týden minulostí, na výsledky usedl prach a po euforii přichází vystřízlivění. Ještě před tím, než přijde fáze zklamání, se podívejte na video z volební noci pohledem satirického pořadu Šťastné pondělí.

Mimo jiné naše kamery zachytily moment, kdy předseda ČSSD Jan Hamáček hodil volební lístek do špatné urny, což je u ministra vnitra na pováženou. „Ne vždy se všechno vyvede, jak si člověk přeje. Končím jako předseda sociální demokracie,“ oznámil Hamáček po sečtení hlasů.

Zklamání jsme zaznamenali také u komunistů, kde se dokonce po debaklu rozbrečel předseda KSČM Vojtěch Filip, který si jinak v politice budoval image nekompromisního drsňáka. „Já normálně slzím, zejména v pravém oku, to je alergie na vítr a na prach,“ snažil se Filip zachovat tvář drsného komunisty, s nímž jen tak nic nepohne.

Ve videu také uvidíte záběry ze štábu Spolu, kde panovala euforie; vždyť ještě před pár měsíci by na vítězství trojkoalice tří tradičních stran vsadil málokdo. Úplně opačná nálada byla ve štábu PirSTAN, kteří si ještě nedávno mysleli na první místo, ale nakonec s odstupem skončili až třetí.

Reportáž ze satirické série Dolejší na křižovatce je součástí pořadu Šťastné pondělí. Ten najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované