Hlavní obsah

Šťastné září: Odhalení, jak to Schillerová dělá, že nakonec najde miliardy navíc

Satirický pořad Šťastné pondělí: Odhalujeme tajemství úspěchu Aleny Schillerové.Video: Václav Dolejší

 

Reklama

Představujeme vám nejmocnější ženu tuzemské politiky a také jednu z nejvlivnějších Češek na sociálních sítích: Alenu Schillerovou, která ví, kde jsou peníze, a nebojí se u toho vyfotit.

Článek

Září bývá dramatické: Rozdováděné děti musejí do školy a českou politiku čeká největší drama – schválení státního rozpočtu. Vždy je to nesmírně napínavé a emotivní.

Všichni – politici, média i část veřejnosti – se už těší na konec dramatické několikaměsíční anabáze. Nakonec si oddechnou, ministryně financí Alena Schillerová, která ještě na jaře mluvila o krizi, nakonec přece jen nějaké ty miliardy navíc někde najde a vyškrábne.

My jsme zjistili, jak to dělá. Pětapadesátiletá ministryně financí se sice přes den staví do role přísné hospodářky, ale večer pak bere do rukou mobil a pečuje o své sociální sítě. Na Instagram, který milují vaše děti, umisťuje fotografie a na starý dobrý Facebook zase dává nejrůznější videa.

„Mě to baví. Večer přijdu domů, pak si lehnu do postele a vezmu telefon. Mě to pobaví, když si to potom prohlížím. Pro mě je důležitá zpětná vazba, takže odpovídám na dotazy lidí. Píší mi, co si o mně myslí, nebo kritizují, co jsem měla na sobě a jaký jsem měla účes,“ vysvětluje Schillerová.

Při tradičním letním dohadování o státním rozpočtu si někteří žadatelé o miliony a miliardy navíc Schillerové záliby všimli. A rozhodli se ministryni nabídnout možnost „emoční fotografie“. Třeba policejní prezident ji pozval na střelby a hasiči jí zase ukázali nejmodernější pancéřovanou stříkačku Titan.

Šťastné pondělí v září 2019

Podívejte se na všechny zářijové díly satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem:

Reklama

Doporučované