Hlavní obsah

Šťastný březen: Vondráček paří a na vlastenecké frontě všechno, jen ne klid

Satirický pořad Šťastné pondělí Jindřicha Šídla: Podívejte se, jak to umí šéf Sněmovny Vondráček rozjet.Video: Jindřich Šídlo, Profimedia.cz, Shutterstock.com, ČTK, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Měsíc, který aspiruje na to být nejnudnějším měsícem v roce. Březen. Je to vlastně takový STAN mezi měsíci. Vánoce dávno za námi, léto v nedohlednu. Mrzne, ale už nesněží (ne, že by jindy moc sněžilo, že ano). Slovy Václava Klause, březen – to je taková nevýhra.

Článek

Letošní březen ale bylo všechno jinak. Šeď a nudu se rozhodlo protrhnout hned několik předních českých vlastenců. Každý přitom zvolil úplně jinou metodu. Celé to odstartoval předseda Sněmovny Radek Vodka Vondráček, který dostál přísloví „co Čech, to muzikant“, vyšvihl se (zjevně posilněn tzv. ruským zlatem) ve Sněmovně na stůl a střihl si číslo s kytarou.

Bohužel jsou z akce pouze fotografie, žádné video. To bychom konečně i my disponovali zbraněmi hromadného ničení. No co už.

Jenže to byl jen začátek. Opravdovou smršť vyvolala jiná osoba, která se umístila v anketách „nejlepší Čech“ a „nejlepší Václav Klaus“ shodně na druhém místě od konce. Ano, Václav Klaus II. si v březnu hrál na historika, házel přirovnáními k židovským transportům v duchu hesla „kdo jsi bez viny, hoď přirovnáním k židovskému transportu“ a asi to trochu přehnal, protože ho za to vyhodili z ODS. Opravdový šok.

A situace v SPD? Škoda mluvit. Nejdřív se rozkmotřili předseda Okamura a ostravský praporečník Lubomír Volný kvůli cituji „hlubšímu názorovému rozporu“. Kolik milionů korun byl tento „názorový rozpor“, Volný nezmínil. A nakonec se ještě Okamura stihl pohádat i se serverem Aeronet, Parlamentními listy pro pomalejší, a na vlastenecké frontě definitivně začala válka.

To snad aby každý březen byl takhle šťastný…

Šťastné pondělí v březnu 2019

Podívejte se na březnové díly satirického pořadu Šťastné pondělí, které vysílá Televize Seznam v premiéře každé pondělí od 21:00. Půlhodinová show Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem, obsahuje několik rubrik. Můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované