Hlavní obsah

Šťastný leden: Novoroční překvapení – sníh na D1! Pomoc už se blíží

Rok 2019 se satirickým pořadem Šťastné pondělí: leden.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Blíží se leden, tudíž jedno z nejkrizovějších období v každém roce. Je vysoce pravděpodobné, že v nejbližších dnech svolá Poslanecká sněmovna svou mimořádnou schůzi k projednání krizové situace na dálnici D1. Stejně jako letos.

Článek

Samozřejmě hodně záleží na teplotě vzduchu, postupu zvlněné studené fronty, intenzitě sněhových srážek, jestli bude spíše mrznoucí déšť, nebo jen mrholení, tvorbě ledovky či náledí a na tom, zda na naši hlavní autostrádu budou z polí dorážet sněhové jazyky.

To by pak znamenalo, že poslanci z Vysočiny a Moravy by zřejmě nezvládli včas dorazit do Prahy, takže mimořádná schůze Poslanecké sněmovny by byla neusnášeníschopná.

Což by zřejmě způsobilo definitivní kolaps dopravy: Kdo by pak vyřešil krizovou situaci, když ne zákonodárci?!

Ale klid, nezoufejte, když náhodou na D1 uváznete. Letošek je ještě v pohodě, pořád na trati mezi Prahou a Brnem máte vlaky jako alternativu. Příští rok už to nepůjde, protože úsek železniční trati před Brnem čeká rozsáhlá rekonstrukce.

Spoje kvůli ní budou v roce 2021 a 2022 jezdit o několik minut déle a povedou objízdnou trasou přes Havlíčkův Brod. Na cestě mezi dvěma největšími městy v zemi tak zůstane jako funkční už jen letecké spojení, třeba linkou přes Mnichov to trvá pouhé čtyři hodiny a padesát minut.

Podívejte se na všechny lednové díly satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované