Hlavní obsah

Šťastný únor: Hvězdy září v La Fabrice

Jindřich Šídlo si užil jubilejní díl svého satirického pořadu Štastné pondělí.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pořad, který měl podle odhadů některých kolegů vydržet zhruba tři pokračování a podle řady jiných neměl radši vzniknout vůbec, se v únoru 2019 dočkal svého stého dílu.

Článek

A velkolepá oslava v holešovické La Fabrice připomínala skladbou hvězdných hostů i fantastickou formou moderátora ty nejlepší díly Late show Davida Lettermana – kdyby tedy klasik žánru Letterman uváděl garážovou show na internetovém portále.

Nicméně ukažte nám jiný pořad vznikající v chlívku u Kutné Hory, který si na svůj večírek může pozvat patnáctinásobnou držitelku Oscara nebo aspoň Českého lva, dva ze sedmi vůdců opozice, ikonu české investigativní žurnalisitky, málem primátora, chlápka, co před 35 lety napsal české Where is my mind nebo Beastie Boys.

Není Fiala jako Fiala

Všechny jsme je na konci února měli na jednom pódiu: Aňu Geislerovou, Ivana Bartoše, Petra Stuchlíka, Marka Wollnera, PSH, ale i hudebníka Vojtu Lavičku, blogerku Do Thu Trang, autorky feministické show Branky, body, kokoti a samozřejmě Petra Fialu.

Pozor, vtip: Petra Fialu, ročník 1964, melancholika z Moravy, takže teď si určitě kladete otázku, který z nich to byl… Předseda ODS, nebo frontman Mňágy a Žďorp? Ano, oba, dokonce spolu na jednom kanapi! (Asi jste to už slyšeli, ale vzhledem k tomu, že tohle byl jediný vtip, který se nám za tři roky povedlo vymyslet na Petra Fialu, budeme si s ním muset vystačit ještě nějaký čas.)

Bude další oslava

Na únor 2019 nikdo z nás z mnoha důvodů nezapomene. Šťastné pondělí definitivně dospělo, a protože se nám po téhle celé atmosféře velmi stýská, plánujeme na jaro 2020 oslavu už 150. dílu. Jon Stewart, Faith No More, Julia Roberts, Jeremy Paxman i Jindřich už se chystají.

Podívejte se na všechny zářijové díly satirického pořadu Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem:

Reklama

Související témata:

Doporučované