Hlavní obsah

Stát prodal místo činu. Nový majitel za garáž po únosci dětí zaplatil necelých 60 tisíc

Stát prodal garáž po únosci dětí.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Garáž v ústecké čtvrti Střekov se proti těm, co jsou v okolí, odlišuje nejen svým příběhem, ale také tím, jak vypadá.

Článek

Stát našel kupce na garáž v ústecké čtvrti Střekov, kde loni držel únosce několik dní dvě děti. Poté, co byl za tento čin její bývalý majitel Zdeněk Hryščenko odsouzen, propadl jeho majetek státu.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových poté vypsal soutěž na prodej této garáže.

„Do výběrového řízení, které bylo vypsáno, přišla jedna nabídka. Ta se zároveň stala nabídkou vítěznou. Je to nabídka ve výši 59 500 korun,“ řekl mluvčí úřadu Radek Ležatka.

Seznamu se podařilo zjistit, že novým majitelem se stane podnikatel z Ústí nad Labem. Jeho jméno ale Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových do podpisu smlouvy zveřejnit nechce.

Garáž se proti těm, co jsou v okolí, odlišuje nejen svým příběhem, ale také tím, jak vypadá. Seznam do ní mohl před dvěma měsíci nahlédnout a zjistil, že má dvoje dveře. Za vnějšími plechovými jsou další zasazené do silné betonové zdi a zajištěné číselným kódem.

Uvnitř pak ohromí podsklepení. Do něho bývalý majitel umístil vedle elektrických rozvodů s řadou zásuvek dva obří barely. Jeden byl na vodu, druhý patrně na odpad.

Únosce měl uvnitř také skříň, matrace, záchod nebo malou kuchyňskou linku. Zařízení z garáže už zmizelo. Na výzvu úřadů ho odvezla únoscova matka.

Reklama

Doporučované