Hlavní obsah

Stát si ani za rok neporadil s nelegálními billboardy. Ministr Ťok zdůvodňoval proč

Ministr dopravy na dálnici D5 vysvětluje, proč ještě nezmizely všechny billboardy, které měly.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nelegální reklamní poutače na dálnicích a silnicích I. třídy jsou stále. Zatím zmizela zhruba polovina.

Článek

Billboardy s českou vlajkou - tichý protest provozovatelů této reklamy - zmizí do konce září, slíbil představitel společnosti Czech Outdoor Richard Fuxa. Firma „s nadějí vzhlíží k Ústavnímu soudu”, od kterého čeká verdikt, jenž by umožňoval dál provozovat billboardovou reklamu bez omezení.

Zákon o odstranění billboardů kolem dálnic byl přijat před šesti lety. V tuto chvíli je stále podél dálnic zhruba šest stovek nelegálních billboardů od různých provozovatelů.

„Chci připomenout, že už tento zákon nepočítal s odstraněním úplně všech billboardů,” uvedl ministr dopravy Dan Ťok. Ministr dopravy mluvil přímo od dálnice D5, kde shrnul, co se událo za poslední rok s billboardy v ochranných pásmech. Pozval také zástupce společnosti Czech Outdoor Richarda Fuxu a představitele Ředitelství silnic a dálnic.

Rozhovor s ministrem dopravy Ťokem o billboardech:

Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

Právě na začátku loňského září totiž vypršela lhůta, během které měla být většina reklamních poutačů od silnic I. třídy a dálnic odstraněná. To vyžaduje novela zákona o pozemních komunikacích.

Někteří provozovatelé se před rokem rozhodli billboardy přelepit českou státní vlajkou a prohlásili, že takto už nejde o reklamní poutač.

Měl by odstoupit, říká o Ťokovi expert z kverulant.org:

Video: Petr Švihel, Seznam Zprávy

„Věřím tomu, že alespoň billboardy s českou vlajkou budou odstraněny co nejdříve, ale prosím média, aby mi nevkládala do úst termíny, kdy zmizí poslední billboard,” prohlásil ministr Ťok.

„Odstranili jsme 700 billboardů od dálnic, zbývají jich necelé dvě stovky, to stihneme do konce září,” uvedl Richard Fuxa z Czech Outdoor.

Reklama

Doporučované