Hlavní obsah

Stavbaři po roce dokončili rekonstrukci průtahu Bohuslavicemi u Zlína

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbaři po roce dokončili rekonstrukci průtahu Bohuslavicemi u Zlína. Pracovalo se na téměř 1,3 kilometru dlouhém úseku silnice II/497, která spojuje Zlín s Uherským Hradištěm. Náklady včetně DPH přesáhly 18,1 milionu korun.

Článek

Oprava se týkala úseku silnice mezi začátkem obce ve směru od Šarov po křižovatku silnic II/497, II/490 a III/4972 ve středu Bohuslavic u Zlína. „Stavební úprava silnice spočívala v obnově živičných vrstev včetně sanace trhlin,“ uvedli zástupci Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará.

Práce zahrnovaly i sjednocení šířky vozovky a obnovu jejího odvodnění pomocí uličních vpustí. Stavbaři dále opravili dva propustky, nové jsou zastávkové pruhy pro autobusy a také dopravní značení. Po dobu rekonstrukce, která začala loni září o po zimní přestávce pokračovala letos, projížděli řidiči úsekem v jednom pruhu. Provoz řídily semafory.

Souběžně se stavbou ŘSZK zajistila obec rekonstrukci chodníků a výstavbu nových, úpravu nájezdů a sjezdů k nemovitostem a křižovatky u firmy Stabos, nasvětlení přechodů nebo vegetační úpravy.

V roce 2014 zrekonstruovalo ŘSZK navazující úsek silnice II/497 o délce 1,7 kilometru z Bohuslavic u Zlína do Šarov, a to za 11,5 milionu korun. Ve stejném roce stavbaři opravili za 18,1 milionu korun také úsek silnice II/490 z Březnice do Bohuslavic u Zlína o délce 2,5 kilometru. Před čtyřmi lety silničáři zrekonstruovali křižovatku silnic II/497, II/490 a III/4972 v Bohuslavicích u Zlína za 9,6 milionu korun.

Reklama

Doporučované