Hlavní obsah

Stavbaři vybudují okružní křižovatku u obce Plazy na Mladoboleslavsku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto

Reklama

Stavbaři vybudují okružní křižovatku u obce Plazy na Mladoboleslavsku, odhadované náklady jsou téměř 30 milionů korun bez DPH. Řidiči musejí počítat s omezením dopravy.

Článek

Stavba má pravomocné stavební povolení a začít by měla v druhém čtvrtletí příštího roku, informoval Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Podle něj bylo již vypsáno výběrové řízení na stavební firmu, nabídky lze zasílat do 23. listopadu. Okružní křižovatka vznikne na silnici I/16, tedy na hlavním tahu z Mladé Boleslavi na Jičín v místě, kde ji křižují dvě silnice třetí třídy na Plazy a Kolomuty. Úsek I/16 dotčený stavbou bude dlouhý 237 metrů, samotný okružní pás by měl mít délku zhruba 92 metrů.

Stavět se bude za provozu při částečné uzavírce silnice I/16 se svedením do jednoho jízdního pruhu a kyvadlovým řízením dopravy. Obě menší silnice budou uzavřeny zcela a doprava bude převedena na objízdné trasy. „S ohledem na intenzitu provozu, kdy inkriminovaným místem projede více než 22 tisíc vozidel denně, z nichž jsou 4700 těžká nákladní vozidla, lze zde očekávat dopravní komplikace v plynulosti silničního provozu,“ dodal Buček.

Reklama

Související témata:

Doporučované