Hlavní obsah

Stavbaři začali v Počaplech bourat most z konce 19. století

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Stavbaři dnes v Počaplech na Příbramsku začali s demolicí mostu přes Mlýnský potok, který je ve špatném stavu. Původní most z konce 19. století nahradí nový, s uvedením do provozu se počítá ve čtvrtém čtvrtletí.

Článek

„Práce si vyžádají 39,6 milionu korun bez DPH,“ informoval Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic.

„Původní klenutý most bude kompletně odstraněn včetně jeho původního založení pod hladinou Mlýnského potoka. Vytvoří se tak prostor pro nový mostní objekt, který bude širší a mírně směrově narovnán severním odsazením od jeho současného vedení,“ uvedl Buček. Po vyčištění místa budou následovat přípravné práce na založení nového mostu.

Přes most v Počaplech vede silnice I/19, dělníci proto museli nejdříve vybudovat provizorní komunikaci, na kterou byla v pondělí převedena doprava. Řidiči jedoucí po I/19 z Plzně na Tábor musejí počítat s dopravním omezením a kyvadlově řízeným provozem. Pro těžkou nákladní dopravu nad 12 tun vede objížďka ve směru od obce Lety po silnici I/4 a I/66 do Příbrami a dále po silnici I/18 na Rožmitál pod Třemšínem.

Obec Počaply podle starosty Jiřího Čížka (nez.) záměr vítá. Starosta uvedl, že dosavadní most je v havarijním stavu a má podemleté pilíře. „Buď se udělá nový, nebo budeme chodit přes vodu v gumovkách,“ řekl Čížek už dříve.

Reklama

Doporučované