Hlavní obsah

Stávka pilotů společnosti Ryanair postihne na 55 tisíc cestujících, zrušilo se 400 letů. Česko nezasáhne

Piloti společnosti Ryanair stávkují.Video: Reuters

 

Reklama

Napříč Evropou pořádají 24hodinovou stávku piloti nízkonákladové letecké společnosti Ryanair. Zrušeno bylo přes 400 letů, což postihne asi 55 tisíc cestujících.

Článek

Piloti irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair dnes v několika evropských zemích pořádají 24hodinovou stávku. Aerolinky kvůli protestu zrušily zhruba 400 z 2400 plánovaných letů, což se dotýká kolem 55 tisíc cestujících.

Piloti společnosti požadují lepší platy a pracovní podmínky. Irská aerolinka ale zvýšení nákladů na zaměstnance vyloučila.

Největší dopad má stávka pilotů v Německu, kde bylo zrušeno 250 letů. Znamená to komplikace pro více 42 tisíc lidí. Cestující si podle aerolinky mohou rezervovat jiný let, nebo požadovat vrácení peněz. Stávky se účastní rovněž piloti společnosti Ryanair v Irsku, Švédsku, Belgii a Nizozemsku.

České republiky se stávka nedotkne. „Na dnešní den nemáme hlášené v souvislosti se stávkou personálu letecké společnosti Ryanair žádné zrušené lety. Všechno bude létat podle platného letového řádu,“ řekl ČTK mluvčí pražského letiště Roman Pacvoň.

Reklama

Doporučované