Hlavní obsah

Stávka řidičů metra ucpala Londýn, miliony lidí musely po svých

Totální chaos, miliony Londýňanů jsou odkázány na vlastní nohy nebo povrchovou dopravu, řidiči metra stávkují.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Odbory stávkou protestují proti zrušení pracovních míst a zavírání pokladen, kde se prodávají jízdenky do metra.

Článek

Miliony lidí, kteří v britské metropoli dojíždějí do práce, se kvůli stávce londýnského metra potýkají s nepříjemným zpožděním. Stávka totiž zasáhla velkou část podzemní dráhy, což spoustu lidí v první pracovní den týdne pěkně naštvalo. Sociální sítě se tak plnily nejen fotkami, ale i vtípky na dnešní „vydařený" den.

Londýnské metro denně přepraví přes 4 miliony cestujících, když ale řidiči začali stávkovat, ve městě zavládl totální chaos. Většina Londýňanů tak zažila opravdu nepříjemný vstup do nového pracovního týdne.

Fronta ve stanici London Bridge - rok 1958, někteří lidé možná stále čekají...

Několik linek metra vedoucího centrem Londýna bylo v době ranní dopravní špičky zcela uzavřeno. Spousta lidí tak na cestu raději vyrazila po svých nebo se pokoušela dostat do některého z přeplněných autobusů.

Ostatní linky metra jezdily jen občas a večer se situace zřejmě ještě zhorší. Stávka zasáhla také spojení na terminály londýnského letiště Heathrow, stejně jako spojení na hlavní londýnská nádraží.

Dopravní odbory stávkou řidičů protestují proti zrušení pracovních míst a zavírání pokladen, kde se prodávají jízdenky do metra. Personál metra vstoupil do stávky v neděli v 18:00 místního času a chce v ní setrvat až do konce pondělní přepravy. Úřady ale varovaly, že po ukončení 24hodinové stávky bude provoz metra plně obnoven až v úterý ráno.

Reklama

Doporučované