Hlavní obsah

Štěnice v kuchyni, čuně v tramvaji i brutální sado-maso. To „nejlepší" z grilování Babiše

Připomeňte si to „nejlepší" ze středečního grilování ministra Babiše ve Sněmovně.

 

Reklama

Vystoupení na hranici komiky i tvrdá prohlášení. Tak vypadala mimořádná středeční schůze poslanců na téma Andrej Babiš a tajně pořízené nahrávky. Podívejte se na ty nejzajímavější momenty.

Článek

Rozbouřené emoce, řadu obvinění, nařčení ze lží nebo vydírání přinesly projevy zákonodárců i samotného ministra financí na středeční mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny.

Šéf hnutí ANO se na jednání s názvem „Zneužívání moci ministrem financí Andrejem Babišem vůči nezávislým institucím demokratické společnosti” tvrdě bránil. Mluvil o „další megakampani“ proti sobě, o tom, že nemá žádnou politickou moc, i o tom, že z politiky neodejde, leda by ho někdo „zabil“.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) zase ilustroval své znechucení vtipem s tramvají, kterému se ale poslanci příliš nesmáli. Neodpustil si nařčení, že ho Babiš vydíral, což šéf ANO glosoval slovy o „sprosté lži“.

Ani jeden z hlavních politických odpůrců ministra financí nezůstal pozadu. Miroslav Kalousek (TOP 09) si při kritice vypomohl parafrází památné hlášky fotbalového beka Tomáše Ujfalušiho, který v roce 2007 neobratně vyvracel informace o penězích utracených za prostitutky.

Podívejte se na záznam první části přenosu z grilování ministra Babiše:

Mimořádná schůze Sněmovny o nahrávkách Babiš - Přibil.

Za Babiše se pak bila řada jeho poslanců včetně bývalého novináře Martina Komárka nebo ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (za ANO).

Dolní komora nakonec po dlouhých osmi hodinách schválila poměrem 94 ku 21 poslancům usnesení, že ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš opakovaně veřejně lhal a zneužíval svá média ke kompromitaci politických soupeřů.

Podívejte se na záznam druhé části přenosu z grilování ministra Babiše:

Reklama

Doporučované