Hlavní obsah

Šternberk kvůli epidemii uspořádá venkovské trhy až v létě

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Pandemie koronaviru letos opozdí pravidelné venkovské trhy ve Šternberku na Olomoucku, kterými centrum města poprvé ožije až v polovině června.

Článek

Dřívější uspořádání podle radnice komplikují protiepidemická opatření, jejichž cílem je snížit riziko přenosu nákazy. ČTK to sdělila mluvčí radnice Irena Černocká.

„Prozatím se s konáním trhů vyčkává, protože za platnosti stávajících opatření není účelné a ani technicky možné venkovské trhy na Hlavním náměstí pořádat v rozsahu minulých ročníků,“ uvedl Černocká. Organizátoři by nyní museli zajistit zejména omezený počet návštěvníků a nakupujících. Regulován je také sortiment, který lze prodávat.

První letošní trhy jsou proto naplánovány až na sobotu 12. června. „Proběhnou, až budou možné ochutnávky u stánků a prodej občerstvení. Nebude chybět tradiční doprovodný kulturní program,“ podotkla Černocká.

Na venkovských trzích, které budou organizovány jednou měsíčně až do října, budou k dostání zejména potravinářské produkty od pěstitelů a chovatelů z regionu. Lidé si budou moci koupit například mošty, sirupy či víno, domácí pečivo, bylinky, med, drůbež, vejce, ovčí produkty či ryby.

„K doplnění nabídky se stále počítá s výrobci sortimentů, které se váží k potravinám a jejich zpracování a všemu, co souvisí s životem na venkově a venkovským stylem,“ uvedl Černocká. K mání tak bude i koření, keramika k uskladnění produktů či textilií určené ke stolování. Prodejci přísad či květin mohou už nyní využít městskou tržnici ve dvorním traktu budovy na Hlavní náměstí.

Reklama

Doporučované