Hlavní obsah

Sto šedesát obětí zneužití na internetu. Pachatel dostal 6,5 roku a musí se léčit

Dvaadvacetiletý muž je vinen, řekl soud.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Podle obžaloby se odsouzený vydával za nezletilou dívku a navazoval kontakty. Obětem bylo od sedmi do čtyřiadvaceti let.

Článek

Krajský soud v Ústí nad Labem vynesl rozsudek v ojedinělém případu zneužívání žen a dívek na internetu.

Dvaadvacetiletého Jaroslava Pulpána, který podle obžaloby zaútočil na webu na zhruba 160 dívek, uznal soud vinným a poslal ho do vězení na 6,5 roku. Navíc mu nařídil ochranné sexuologické léčení.

Verdikt četl soud několik hodin, v odůvodnění totiž rekapituloval jednotlivé Pulpánovy skutky.

Státní zástupkyně navrhla trest kolem devíti let vězení, Pulpánova advokátka žádá trest pod hranicí trestní sazby, která je v jeho případě pět až 12 let vězení, a také ambulantní sexuologickou léčbu.

Obžaloba uvádí, že Pulpán zakládal v letech 2012 až 2015 smyšlené profily na sociálních sítích a navazoval kontakty s dívkami ve věku od sedmi do 24 let. Obětem bylo převážně mezi deseti a dvanácti lety, on sám se nejčastěji vydával také za nezletilou dívku.

Od obětí nejprve požadoval erotické fotografie. Když mu je poslaly, začal je vydírat tím, že je zveřejní, a chtěl po nich pornografii.

Mimo to se Pulpán podle obžaloby pokusil pohlavně zneužít tehdy jedenáctiletou sestru své bývalé přítelkyně. Advokátka však žádá v tomto skutku zproštění obžaloby.

Reklama

Doporučované