Hlavní obsah

Stojím za vámi! Policejní prezident se zastal kolegy, který zastřelil muže

Foto: Policie ČR

„Z vlastní zkušenosti vím, jak těžké je rozhodnutí vystřelit na člověka, který ohrožuje na životě někoho jiného. Není to samo sebou a ne každý to dokáže,“ okomentoval případ policejní ředitel Jan Švejdar.

Reklama

Při zásahu v chatové oblasti u obce Smržov na Jindřichohradecku policista ve středu večer zastřelil muže. Podle policistů byl muž agresivní. Policejní prezident Jan Švejdar se nyní na Twitteru svého podřízeného zastal.

Článek

Při zásahu v chatové oblasti u obce Smržov na Jindřichohradecku policista ve středu večer zastřelil muže. Podle policistů byl muž agresivní.

„Na případu intenzivně pracují kriminalisté krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

„Z vlastní zkušenosti vím, jak těžké je rozhodnutí vystřelit na člověka, který ohrožuje na životě někoho jiného. Není to samo sebou a ne každý to dokáže. O to víc si vážím každého policisty, který musel toto rozhodnutí ve vteřině a tváří v tvář vlastní smrti učinit. Stojím za vámi!“ uvedl Švejdar.

Tragická událost se stala ve středu kolem 20:00. Chatová oblast je nedaleko Lomnice na Lužnicí.

„V chatové oblasti nedaleko obce Smržov došlo k události, při které zasahující policista z obvodního oddělení Třeboň použil služební zbraň proti agresivnímu pachateli,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. „Ten při zákroku utrpěl zranění, kterému na místě podlehl.“

Dodala, že kvůli vyšetřování nebude policie k případu poskytovat žádné další informace.

Reklama

Doporučované