Hlavní obsah

Stopem kolem světa, když diabetes mění jídelníček i kalendář pro dobrou věc

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu (10. 9. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Rána na Seznamu 10. 9. 2019

00:06 – Zprávy

07:15 – V Česku přibývá dětí s cukrovkou prvního typu. Za posledních dvacet let se jejich počet dokonce ztrojnásobil. V současnosti jich u nás žije kolem 4 tisíc. My vám v Ránu na Seznamu představili knížku o slečně s tímto onemocněním a o tom, jak diabetes ovlivnil její dospívání. Autorka knihy, spisovatelka Diana Kutilová, přijala naše pozvání.

„Kniha nese název Sladký roky, což je trochu ironie,“ přiznala sama autorka. „V takto nízkém věku děti moc nevnímají, jakou mají hodnotu glykemie v krvi. Není to pro ně zásadní, i když to ovlivňuje celý jejich život,“ vysvětlila.

12:50 – Radek Hrdina živě: Ráno u fyzioterapeutky

Nezaměňujte fyzioterapii za masáž!

17:02 – Co píší weby Seznamu

20:09 – O filmu Holky z kalendáře jste asi slyšeli. V kostce: Helen Mirrenová a její kamarádky nafotí pěkné fotky jen proto, aby pomohly dobré věci. A něco podobného dělají i české Amazonky. Tak si totiž říkají holky z jednoho pražského fitness centra, které pomáhají těm, kteří se hýbat nemohou. Jak? To Seznamu řekla fitness trenérka Radka Vandasová Bechtoldová, která je hlavní tváří celého projektu.

„První rok jsme podpořily pejsky v útulku,“ vysvětlila Radka Vandasová Bechtoldová, že výdělek z prodeje kalendáře jde vždy na dobročinný účel. Letos výtěžek poputuje na Konto Bariéry.

30:08 – Zprávy

40:08 – Co uslyšíte v rádiu Expres FM

44:04 – Infoservis: Jak a kam jezdíme na dovolené nejčastěji

Pětačtyřicet procent Čechů tráví dovolenou v tuzemsku. Nejčastějším místem pobytu jsou chaty a chalupy. Ze zahraničních států je na prvním místě Chorvatsko, za ním pak Slovensko a Itálie.

46:55 – Radek Hrdina živě: Ráno u fyzioterapeutky

Mezi pacienty fyzioterapie nejčastěji převládá chronická bolest zad.

01:00:06 – Zprávy

01:05:57 – Projel 84 zemí světa, stopem urazil přes 250 tisíc kilometrů a navštívil nesčetně míst, kde jako dobrovolník pomáhal nebo pracoval. To je v číslech cestovatel a dobrodruh Slávek Král, který se před týdnem vrátil z cesty po Rusku, Íránu a dalších zemích.

„Momentálně v Česku nemám zázemí, žiji ve svém batohu,“ přiznal se cestovatel. Slávek cestuje se svou fenkou Corey. Ta za pouhý rok svého života procestovala už 27 zemí. Nejnáročnější na byrokracii byl podle Slávka vstup do Turkmenistánu. „Musel jsem projít asi patnácti různými kroky, jen abych mohl přejít hranice,“ zavzpomínal.

01:08:51 – Bývalý fotbalista a funkcionář Interu Milán Javier Zanetti je v Praze. Do metropole zavítal především kvůli projektu na podporu budoucích fotbalových talentů. Seznamu poskytl exkluzivní rozhovor. Fotbalovou legendu zpovídal Jiří Hošek.

01:30:00 – Zprávy

01:35:00 – Pokračování rozhovoru se Slávkem Králem, který projel 84 zemí světa

01:45:00 – Kroužky dětem

Reklama

Doporučované