Hlavní obsah

Strávit noc jako James Bond nebo Pretty Woman. V Brně otevírá hotel se světově jedinečným konceptem

Adam Vodička v Brně se podílí na provozu světoznámých barů. Teď otevírá hotel Anybody.Video: Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pouštět z oken stokoruny, střílet ve skříni z brokovnice, koupat se ve vaně jako Audrey Hepburnová. To všechno mohou zažít hosté originálního hotelu, kde se přespání mění na filmový zážitek. V neděli v Brně otevírá Anybody, kde se můžete stát kýmkoli. Vymysleli jej tvůrci slavného Turbomoštu nebo podobně věhlasného Baru, který neexistuje.

Článek

Čtyři stěny, dvojpostel. Bílé ložní prádlo, čisto a? To je všechno. Nenadchne, ani neurazí. Autoři úspěšného brněnského Turbomoštu nebo Baru, který neexistuje si řekli dost. Chtějí světu představit úplně jiný hotel. Bude všechno, jen ne všední. Na brněnském Zelném trhu slavnostně otevírá v neděli.

V opraveném domě vedle divadla několik měsíců vznikaly pokoje, kde se má obyčejné přenocování změnit na filmový zážitek. K dispozici jich bude zatím pět, stejné množství přibude na jaře. „Chceme, aby se lidé v našem hotelu na nějakou dobu stali někým jiným. Opustili své běžné role a hráli si, věnovali se sami sobě,” vysvětluje Adam Vodička, který hotel spoluvlastní. Noc pro dva bude stát okolo tří tisíc korun, televizi v pokojích hosté rozhodně nenajdou.

Už zabydlování v Anybody bude pro nocležníky netradiční. Hotel je kompletně bezobslužný. Návštěvníkovi po zaplacení dorazí do e-mailu speciální kód. Chytrý systém mu naskenuje občanku, host podle instrukcí naťuká heslo do „krabiček” před pokojem. Pak už stačí jen vstoupit a dovádět.

Člověk se může proměnit v Jamese Bonda, bohémského fotografa nebo se vykoupat ve vaně, jakou měla ve filmu herečka Audrey Hepburnová. „Na vytváření hotelu spolupracoval třeba rozhlasový režisér, scenárista, divadelní scénograf nebo gaming experti,” popisuje Vodička.

Trávení času má být hlavně kreativní. Stylové designové pokoje navozují atmosféru filmů ze šedesátých let. Jako host se ocitnete v kulisách filmů Zvětšenina, Snídaně u Tiffanyho, Bláznivý Petříček nebo v bondovce Goldfinger. „Třeba v pokoji inspirovaném filmem Zvětšenina se z hostů stanou fotografové a modelky. Role se dají libovolně přehazovat. Přenesete se do fotografova ateliéru,” ukazuje Vodička.

Návštěvník si pomocí tabletu pouští zvukové stopy, které hrají z reproduktorů v pokojích. Při jejich přehrávání se také mění světelné prostředí v daném pokoji. Ten je třeba v případě Zvětšeniny vybavený starými fotoaparáty nebo fotokomorou, kde si z analogových filmů můžete vyvolat fotky, na nichž jste právě zvěčnili partnera. „Hosté mají jediný úkol, vytvořit kousek díla, které bude reflektovat ten jejich večer. My jim k tomu dáme prostředí, ale co tady vytvoří, už je úplně na nich,” naznačuje spolumajitel. Stiskem pár tlačítek může samozřejmě hra kdykoli přestat a pokoj se mění v ložnici.

Zvukové stopy vás mohou nabádat k posílání stokorun papírovými vlaštovkami na náměstí, střelbě ze zabezpečené brokovnice nebo hazardu v bondovském kasinu. Přestože ještě tvůrci nespustili rezervační systém, o hotelové pokoje už se zajímá mnoho nocležníků. Dámy už předem zaujal pokoj zařízený v duchu kultovního filmu Snídaně u Tiffanyho. „Lidé se tam mění v herce pod taktovkou hollywoodského režiséra. Člověk tam může být Jackem z Titanicu nebo Pretty Woman,” vypráví Vodička.

V hotelu propojil pohostinnost, vzdělání psychologa i lásku k filmovým kultům. Společně s kolegy si také dal hodně záležet na zařízení jednotlivých pokojů. Hosté tam najdou padáky, střelné zbraně, zlaté karty, klobouk, který si skutečně zahrál ve filmu Piráti z Karibiku a desítky dalších zajímavých kousků. „S manželkou jsme uskutečnili roadtrip po jižní Francii. Lidé se tam v poslední době hodně zbavují nábytku z napoleonské doby a nahrazují ho Ikeou. Tak jsme některé kousky koupili, zrestaurovali a hosté je najdou u nás,” popisuje Vodička.

Tvůrci věří, že se Anybody stane světově vyhledávanou atrakcí podobně jaké drinky v Super Panda Circusu nebo nápoje ve stáncích Turbomoštu. „Ale ideální scénář bude, když sem přijedou třeba lidé z brněnské Bystrce nebo Kohoutovic, na chvíli zapomenou na všední starosti, zahrají si u nás a ráno posnídají na Zelňáku. Těším se, že náš hotel dá Brnu ještě větší chuť mít rádo samo sebe,” dodává Vodička.

Reklama

Související témata:

Doporučované