Hlavní obsah

Strážníci v Brně mají ostrou verzi systému hlídajícího centrum

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační fotografie.

Reklama

Brněnští strážníci mají k dispozici ostrou verzi kamerového systému na vjezdech do historického centra města. Řidičům tak při provinění hrozí pokuta v řádech stovek korun.

Článek

„Systém se ladil několik měsíců. Za pondělí městská policie eviduje přes 300 přestupků, za úterý téměř 500,“ řekl dnes mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

„V minulých týdnech se uskutečnilo úspěšné testování a v pátek ještě poslední zkouška funkčnosti systému nanečisto. Ověřili jsme si, že strážníci mají náhled do obou sekcí systému, tedy jak do ověřování rezidentního parkování, tak i oprávněnosti vjezdů. Spolehlivě proudila také veškerá data,“ sdělil Ghanem.

Strážníci budou vyhodnocovat opodstatnění podezření z přestupku. Pokud jej potvrdí, předají případ na odbor dopravněsprávních činností brněnského magistrátu. „Rádi bychom opět upozornili, že dopravní značení se nemění a platí stále stejně a je nutné ho dodržovat bez ohledu na přítomnost kamer či na vyhodnocování dat z nich,“ poznamenala Anna Dudková z magistrátu města.

Brno výrazněji omezilo vjezd autem do historického jádra města loni v létě. Řidiči tak již nevyužijí krátkodobé návštěvnické oprávnění. Do centra vjedou autem pouze lidé, kteří tam trvale bydlí nebo podnikají.

Reklama

Doporučované