Hlavní obsah

Strážníci v Brně nazpívali koledy, podpoří děti s postižením

Foto: wikimedia

Ilustrační foto.

Reklama

Brněnští strážníci nazpívali vánoční album s koledami s názvem Křídla úsměvu, výtěžek půjde na podporu nemocných a postižených dětí.

Článek

„Mezi interprety jsou členové pěších hlídek i autohlídek, vedoucí služeben či obsluha kamerového systému,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Na albu je devět písní, jde výhradně o české koledy. Záměrem podle mluvčího bylo, aby si je mohl zazpívat úplně každý a aby posloužily třeba jako příjemná kulisa u štědrovečerní večeře. Ve výběru tak nechybí Narodil se Kristus Pán, Jak jsi krásné neviňátko či Veselé vánoční hody.

Koledy nazpívalo jednadvacet pracovníků městské policie, část spolu s umělci z Městského divadla Brno Alenou Antalovou a Petrem Gazdíkem. Část nákladu zamíří k organizaci Velvet Smile, která řídí svoji činnost právě z Brna. Podporuje rodiny vážně nemocných a handicapovaných dětí i oběti domácího násilí. Výtěžek pomůže hradit rehabilitace či zdravotní pomůcky.

„Přejeme si, aby k rodinám dolehlo, že na ně myslíme, podporujeme je a nejsou ve svém boji samy. Věřím, že je poslech rozveselí a rozjasní jim vánoční svátky. Velmi mě těší, že se tento naprosto netradiční počin vydařil a všem, kdo se o to zasloužili, patří mé srdečné poděkování a úcta,“ uvedl ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal.

Lidé, kteří chtějí album získat a současně pomoci potřebným rodinám, se mohou obrátit na e-mailovou adresu darek@velvetsmile.com. Po rozvolnění mimořádných opatření proti šíření koronaviru bude CD k dostání i na pokladnách Městského divadla Brno v Lidické ulici.

Reklama

Související témata:

Doporučované