Hlavní obsah

Strážníkům ve Znojmě vypomůže od soboty bezpečnostní agentura

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Na pořádek ve znojemských parcích bude od soboty do konce července dohlížet bezpečnostní agentura. Čtyři pracovníci agentury mají také vypomoci městské policii, která má dlouhodobě podstav 11 lidí, z toho osmi strážníků.

Článek

Vedení města chce tímto krokem jejich řady zatím na zkoušku posílit. Ani několikaměsíční náborová kampaň totiž podstav nezměnila. Oznámil dnes v tiskové zprávě starosta Znojma Jakub Malačka (za ČSSD). Služby agentury budou stát 5040 korun za den.

„Protože se nám nepodařilo stavy naplnit, tak jsme přistoupili k tomuto řešení. Strážníci se tak nebudou muset starat například o odemykání a zamykání prostor a více se zaměří na kontrolu pořádku v ulicích města, kde je v poslední době větší koncentrace lidí. To jsou například ulice Holandská, Přímětice sídliště, okolí autobusového nádraží. Pracovníci agentury budou působit preventivně a občany upozorňovat na porušování pravidel. Věřím, že díky této posile pro Městskou policii dojde ke zvýšení bezpečnosti a pořádku v ulicích města,“ sdělil Malačka.Městská policie externí výpomoc vítá. Za první tři měsíce letošního roku eviduje více než 5000 řešených událostí a přijala přes 600 oznámení od občanů, která musela prověřit a řešit. „Aktuální personální otázka není vůbec jednoduchá a příliv uchazečů se nekoná. Pracovníci bezpečnostní agentury budou v inkriminovaných časech kontrolovat vytipované prostory, jestli návštěvníci dodržují návštěvní řád a obecně závazné vyhlášky města. V případě, kdy bude i přes upozornění nadále docházet k protiprávnímu jednání, pracovníci agentury přivolají hlídku,“ uvedl ředitel Městské policie Znojmo Ivan Budín.

Reklama

Doporučované