Hlavní obsah

Střed Itálie zasáhlo zemětřesení o síle 4,7 stupně, někteří obyvatelé museli být evakuováni

Video: Veronika Krátká, AP

 

Reklama

Střed Itálie zasáhlo zemětřesení o síle 4,7 stupně. Nynější otřesy se obešly bez vážných zranění, poškozené byly zejména některé domy.

Článek

Střední Itálii dnes brzy ráno zasáhlo zemětřesení o síle 4,7 stupně. Postižena je oblast, která byla značně poničena při zemětřesení v roce 2016. Dnešní otřesy způsobily menší materiální škody a nikdo nebyl vážně zraněn. Nejméně dvě desítky lidí byly evakuovány z domů, na nichž se objevily praskliny. Školy zůstanou v některých městech podle agentury ANSA zavřené.

Otřesy byly zaznamenané 11 minut po páté hodině ranní našeho místního času. Epicentrum bylo dva kilometry od městečka Muccia v provincii Macerata, jeho ohnisko se nacházelo v hloubce devíti kilometrů, uvedl italský Národní geofyzikální a vulkanologický institut (INGV).

Alessandro Gentilucci, starosta města Pieve Torina, které leží v Maceratě, dnes sdělil, že ranní otřesy způsobily materiální škody. Evakuovány byly čtyři rodiny poté, co se zjistilo, že jejich domy by se kvůli prasklinám mohly zřítit. Evakuace se dotkla dvou desítek lidí, včetně několika dětí.

Školy mají zůstat pro dnešek zavřené. V určitých úsecích byla dočasně přerušena železniční doprava, aby se zjistilo, zda nebyly poškozeny koleje. Nyní je provoz opět obnoven. Oblast postihlo zemětřesení i v roce 2016, mělo sílu 6,2 stupně. Několik vesnic bylo tehdy srovnáno se zemí, o život přišlo na 300 osob.

Reklama

Související témata:

Doporučované