Hlavní obsah

Středeční horka dnes vystřídají bouřky a deště

Tropy vystřídá déšť.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Teplé počasí v Česku ve středu vyvrcholilo tropickými teplotami. Na několika místech v Česku se teplota přehoupla přes 30 °C. Ve čtvrtek přes Česko bude přecházet zvolna k severovýchodu studená fronta a na ní se vytvoří přeháňky, místy i silné bouřky doprovázené přívalovými dešti a ojediněle i kroupami. V deštích by mohlo spadnout až 40 litrů vody na metr čtvereční. Výstrahu ve středu na webu a Facebooku zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Článek

Po čtvrteční bouřce se mírně ochladí na 26 až 28 stupňů. Další fronta by měla přejít v sobotu.

Silné bouřky meteorologové očekávají po 11:00 v Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji. Během dne se zřejmě objeví v ostatních krajích republiky. Přívalový déšť může zaplavit sklepy, vítr může v nárazech lámat větve stromů nebo poškodit elektrické vedení. Večer budou bouřky místy přecházet do deště.

V Česku panují v posledních dnech horka, v neděli byl první tropický den s teplotou přes 30 stupňů a maxima každý den stoupají.

Lidé by se v takovém počasí měli vyvarovat vysoké zátěži, měli by hodně pít neslazené nealkoholické nápoje a minerálky. Děti a zvířata by neměly být na přímém slunci nebo v zaparkovaných autech.

Ve čtvrtek do Česka přijdou bouřky.Video: Windy.com

Reklama

Související témata:

Doporučované