Hlavní obsah

Středočeský kraj spustil infolinku pro lidi postižené pádem Bohemia Energy

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Středočeský kraj ve čtvrtek spustil krizovou infolinku pro obyvatele postižené pádem společnosti Bohemia Energy. Je určena lidem, kteří jsou v režimu dodavatele poslední instance a nevědí si se situací rady.

Článek

Zaměstnanci kraje jsou bývalým zákazníkům skupiny Bohemia Energy k dispozici na čísle 800 710 710 každý všední den od 8:00 do 16:00. Mimo tuto dobu je možné zasílat dotazy na e-mail ptejtese@kr-s.cz, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.

Hejtmanka Petra Pecková (STAN) poukázala na to, že řada lidí se ocitla v tíživé situaci a má nově nastavené zálohy na energie násobně vyšší než v minulosti, často mohou přesahovat i výši jejich příjmu. Tito lidé často neznají cesty, jak to řešit, ať už rychlou změnou dodavatele, opuštěním režimu dodavatele poslední instance nebo třeba žádostí o prověření nastavených záloh.

„Naše linka míří především na pomoc seniorům, samoživitelům nebo jinak příjmově slabým občanům. Naši operátoři jim poradí, případně pomohou s kontaktováním dodavatele poslední instance,“ uvedla hejtmanka.

Středočeský kraj je v kontaktu se všemi dodavateli poslední instance na svém území. Hejtmanství podle Peckové nemůže nikomu zajistit lacinou elektřinu nebo plyn, ale může poradit těm, kteří důvěřují spíše úřadu než firmám, a ukázat jim, jak dosáhnout co nejrychleji snížení záloh.

Skupina Bohemia Energy ukončila činnost v polovině října a kolem 900.000 jejích odběratelů si musí hledat nové dodavatele energií. Dosud největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku to zdůvodnilo přetrvávajícím extrémním růstem cen energií na velkoobchodních trzích.

Reklama

Doporučované