Hlavní obsah

Střelba na floridské střední škole: nejméně 17 mrtvých a množství zraněných. Útočil vyloučený student

Z floridské školy je hlášena střelba, policie už střelce zatkla.Video: AP

 

Reklama

Po střelbě na floridské střední škole hlásí policisté nejméně 17 obětí. Patnáct osob je zraněných. Střelec je podle kanceláře šerifa ve vazbě.

Článek

Americká policie zasahovala proti střelci na střední škole v městě Parkland na Floridě. CNN s odvoláním na šerifa Scotta Israela uvedla, že zemřelo 17 lidí, někteří postřelení v nemocnici, většina ale už v areálu školy.

Dlouho byla oficiálně potvrzena jen jedna oběť, o více ale mluvili představitelé školy i floridský senátor Bill Nelson.

Policie již dříve oznámila, že útočník je běloch v tmavočervené košili či tričku. V záběrech zveřejněných CBS policie zatýkala muže v červeném tričku. List The Miami Herald uvedl, že policie už střelce identifikovala jako devatenáctiletého Nicolase Cruze, bývalého studenta školy. Cituje učitele matematiky Jima Garda: „Myslím, že ho škola měla na radaru, minulý rok s ním byly problémy, vyhrožoval studentům. Byl vyloučen.“

Počty zraněných se stále různí, místní média hovoří o zhruba dvou desítkách zraněných, agentura AFP s odvoláním na hasiče v televizi CBS Miami píše o 20 až 50 zraněných.

Kancelář šerifa v Browardu na svém twitterovém účtu uvedla, že střelec je ve vazbě. Prostřednictvím sociální sítě následně potvrdila 14 zraněných. Převáženi jsou do nedalekých nemocnic.

Místní nemocnice v neděli v noci potvrdily 15 zraněných. Pět z nich bylo v ohrožení života, deset má lehčí zranění.

Policejní oddělení v Coral Springs na svém twitterovém účtu uvedlo, že budova školy je uzavřena a studenti s učiteli, kteří ve školní budově zůstali, mají do příchodu zůstat zabarikádovaní.

Televizní záběry ukázaly nejméně jednoho zraněného ošetřovaného v záchranném voze a řadu dalších zraněných, o které se záchranáři starali přímo na ulici.

Reklama

Související témata:

Doporučované