Hlavní obsah

Střelba na škole v Kalifornii má tři oběti, v nemocnici zemřel postřelený osmiletý chlapec. Za incidentem stály manželské spory

Střelba na škole v Kalifornii

 

Reklama

Střelec děti zasáhl neúmyslně. V nemocnici zůstává další postřelený chlapec.

Článek

Za střelbou na základní škole North Park ve městě San Bernardino stály podle policie manželské spory. Střelcem byl třiapadesátiletý Cedric Anderson, zastřelená učitelka Karen Elaine Smithová byla jeho ženou. Oba byli krátkou dobu manželé a zhruba měsíc žili odděleně, napsala agentura Reuters. Podle policie měl muž kriminální minulost, která zahrnovala domácí násilí a obvinění z držení zbraní.

„Střelec se zbraní v ruce vstoupil do učebny, beze slova začal střílet na učitelku, svoji ženu, kterou zastřelil. Přitom postřelil dva žáky, kteří stáli přímo za ní," popsal Jarrod Burguan, šéf místní policie.

Útočník Cedric Anderson a jeho žena Karen Smithová na konci ledna 2017. Jako první se objevily zprávy o tom, že střelba měla rasový podtext a útočník byl běloch.

Osmiletý chlapec zraněním podlehl, devítiletý chlapec je na dětské chirurgii v místní nemocnici a je ve vážném, ale stabilním stavu.

Zmíněná základní škola těsně sousedí s kampusem Kalifornské státní univerzity. Univerzita v reakci na střelbu vyhlásila poplach a nařídila studentům a učitelům, aby se ukryli.

Lidé uctívají památku obětí.

Kalifornské San Bernardino bylo v prosinci 2015 dějištěm teroristického útoku, při kterém americký radikál pákistánského původu Syed Farook se svou ženou zastřelili 14 lidí. Oba při činu zahynuli.

Reklama

Doporučované