Hlavní obsah

Střelba v kalifornském městě si vyžádala několik obětí včetně dítěte

Foto: Profimedia.cz

Záběry z blízkosti komplexu kancelářských budov, kde ke střelbě došlo.

Reklama

V kalifornském městě Orange došlo během středečního večera ke střelbě v komplexu kancelářských budov. Událost si vyžádala nejméně čtyři lidské životy, informují tamní média. Motiv střelby zatím není znám.

Článek

„Strážníci dorazili na místo během střelby a na místě lokalizovali její oběti, včetně těch smrtelných,“ informuje na svém facebookovém profilu policejní oddělení města ve stejnojmenném okrese Orange County. Na výzvu policisté reagovali v půl šesté večer tamního času a po příjezdu se do přestřelky zapojili, nyní by již situace měla být pod kontrolou.

Ke střelbě došlo v oblasti kancelářských budov na ulici W. Lincoln Ave. Policie zatím neposkytla detailní informace týkající se útočníka či obětí, o život však měli přijít čtyři lidé včetně dítěte. Podle listu The New York Times (NYT) je podezřelý nyní hospitalizován se střelným zraněním, spolu s ním - a ze stejného důvodu - je v nemocnici také jedna další osoba. Útočník i zraněná žena jsou v kritickém stavu.

„Bylo divné, že se něco takového stalo hned vedle. Nikdy předtím jsme nic takového neslyšeli,“ cituje NYT majitele vedlejšího autoservisu, který nechtěl být jmenován. Muž nejdříve slyšel asi čtyři výstřely a poté, co policie obklíčila budovu, prý následovalo nejméně deset dalších.

Obyvatelé oblasti, se kterými se spojil list Los Angeles Times, popisují sousedství jako velmi bezpečné. Stejný názor na tiskové konferenci pronesla i mluvčí policejního oddělení Jennifer Amatová, podle které je město Orange „velmi tiché“.

„Mohu říci, že jsme ve městě Orange neměli takový incident od roku 1997,“ cituje web CNN Amatovou. „Je to tragédie pro oběti, jejich rodiny, naši komunitu a naše policejní oddělení.“

Na svém twitterovém účtu se již k události vyjádřil například guvernér Kalifornie Gavin Newsom: „Děsivé a srdcervoucí. Naše srdce jsou s rodinami, které tato hrozná tragédie dnes večer zasáhla.“

V průběhu března došlo ve Spojených státech amerických během jediného týdne ke dvěma smrtelným střelbám – jedna se odehrála ve státě Colorado, druhá v Georgii. O život tehdy přišlo 18 lidí. Atlantská tragédie navíc výrazně otřásla asijskou komunitou; šest z osmi obětí totiž bylo asijského původu, a mnozí proto útok označili za rasově motivovaný.

Reklama

Související témata:
Orange

Doporučované