Hlavní obsah

Útočník z newyorské nemocnice zastřelil lékařku a vážně zranil dalších pět lidí. Pak spáchal sebevraždu

Střelba v nemocnici v New YorkuVideo: Reuters

 

Reklama

Podle amerických médií byl útočník bývalým zaměstnancem nemocnice. Pět ze šesti zraněných je ve vážném stavu.

Článek

Útočník, který v pátek zahájil palbu v nemocnici v newyorském Bronxu, zabil jednu z lékařek a postřelil dalších šest lidí. Stav pěti ze zraněných je podle úřadů vážný, lékaři se ale domnívají, že přežijí. Střelec po činu spáchal sebevraždu.

Web BBC citoval policejní zdroje, podle nichž muž do nemocnice Bronx Lebanon přišel v lékařském plášti, pod nímž ukrýval pušku. Střílet začal okolo 14:50 místního času. Starosta New Yorku Bill de Blasio oznámil, že nešlo o teroristický útok, ale o čin spojený se zaměstnáním. Podle policejních zdrojů televizní stanice NBC byl útočníkem pětačtyřicetiletý lékař a bývalý zaměstnanec nemocnice Henry Bello, který se v roce 2015 rozhodl post opustit, jelikož mu hrozila výpověď.

Policisté nemocnici se zhruba tisícovkou lůžek během incidentu uzavřeli a doporučili lidem uvnitř, aby se zabarikádovali v místnostech. Když objevili střelce, byl podle médií sám uzavřen v jedné z místností. Za několik desítek minut zveřejnila policie zprávu, že je mrtev a nebezpečí již nehrozí.

Útočník se podle komisaře Jamese O'Neilla, kterého cituje BBC, pokusil zapálit a následně podlehl zraněním, které si sám způsobil. Agentura AP s odvoláním na policejní zdroje uvádí, že se pachatel polil hořlavou tekutinou a zapálil se, oheň byl však uhašen a muž se následně zastřelil.

Reklama

Související témata:

Doporučované