Hlavní obsah

Střelec v Charlestonu zabil jednoho člověka a držel několik rukojmí. Po zásahu policie je v kritickém stavu

Střelec v Charlestonu zabil jednoho člověka a držel rukojmí, po zásahu policie je v kritickém stavuVideo: AP

 

Reklama

Nespokojený zaměstnanec restaurace v Charlestonu zastřelil jednoho člověka a držel několik rukojmí. Nyní je v kritickém stavu poté, co ho postřelila policie.

Článek

Ozbrojený muž držel několik hodin v americkém městě Charlestonu v restauraci několik rukojmí, jednoho zřejmě zastřelil. Podle policie byl útočník posléze postřelen a těžce zraněn. Policie byla na místo přivolána kolem poledne místního času, když byla ohlášena střelba v centru města ležícího ve státě Jižní Karolína.

Server listu The Post and Courier napsal, že postřelený útočník byl převezen do nemocnice. Jde o bývalého zaměstnance podniku Virginia's, který byl dějištěm střelby.

Charlestonský starosta John Tecklenburg potvrdil, že rukojmí jsou nyní v pořádku. Tecklenburg útočníka charakterizoval jako nespokojeného zaměstnance restaurace a vyloučil, že incident souvisí s terorismem.

Místní policie po poledni oznámila, že zasahuje u restaurace Viriginia's na třídě King Street, která prochází centrem města, a vyzvala občany, aby se oblasti vyhnuli. Na místo byla vyslána i pyrotechnická jednotka a odstřelovači.

Majitel jiné restaurace John Aquino řekl místní televizi, že se dozvěděl, že útočník v podniku pracoval jako umývač nádobí a byl propuštěn.

Svědci vypověděli, že ozbrojený muž opásaný zástěrou vyšel z kuchyně a ohlásil, že „teď je v Charlestonu nový šéf“. V restauraci byla asi třicítka lidí. Útočník jim nařídil, aby si lehli. Mnohým se ale podařilo dostat se k zadnímu vchodu a utéct. Podle svědků muž nechal servírky a zaměstnance kuchyně odejít. Policie se snažila s útočníkem vyjednávat.

Reklama

Související témata:

Doporučované