Hlavní obsah

Střelec na východě USA zabil 12 lidí, sám zemřel při přestřelce

Podle šéfa policie ve Virginia Beach Jamese Cervery byl střelec sám a střílel do lidí „nahodile“. (Zdroj: Reuters)Video: AP

 

Reklama

Páteční střelba v obecním správním centru ve městě Virginia Beach na východním pobřeží USA si vyžádala nejméně 12 obětí. Informovala o tom agentura Reuters. Mezi dohromady 13 mrtvými je i pravděpodobný střelec, což byl podle šéfa místní policie dlouholetý městský zaměstnanec.

Článek

Střelec podle policie zemřel, když policisté opětovali střelbu ve správní budově vedle radnice. Za mrtvého byl prohlášen v nemocnici, kam byl později převezen. Pachatel vyzbrojený pistolí s tlumičem předtím zasáhl také jednoho policistu, který ale přežil díky neprůstřelné vestě.

Podle šéfa policie ve Virginia Beach Jamese Cervery byl střelec sám a střílel do lidí „nahodile“. Šest zraněných bylo převezeno do nemocnic. Cervera řekl, že to byl dlouholetý běžný městský zaměstnanec a byl roztrpčený. Přesné okolnosti střelby jsou však podle něj předmětem vyšetřování. „Opravdu máme víc otázek než odpovědí,“ podotkl policejní šéf.

Policie dříve na Twitteru sdělila, že reagovala na střelbu v budově číslo 2 obecního správního střediska, a vyzvala veřejnost, aby se oblasti vyhýbala.

Virginia Beach leží u atlantského pobřeží a s přibližně 450 tisíci obyvateli jde o největší město Virginie. „Je to nejdrtivější den v dějinách Virginia Beach,“ okomentoval tragickou událost starosta Bobby Dyer.

Podle Reuters se jedná o nejkrvavější útok na pracovišti ve Spojených státech od letošního února, kdy tovární dělník ve městě Aurora ve státě Illinois zabil pět svých kolegů poté, co dostal výpověď z práce. Nejhorší krveprolití ve veřejném prostoru způsobil v říjnu 2017 v Las Vegas Stephen Paddock, který postřílel 58 lidí a bezmála 900 dalších zranil. Střílel z pokoje ve 32. patře hotelu na 22 tisíc účastníků koncertu country hudby pod širým nebem. Vyšetřovatelé jeho motiv nezjistili.

Reklama

Související témata:

Doporučované