Hlavní obsah

Střelec v pivovaru v americkém Milwaukee zabil pět lidí a sebe

Foto: ČTK/ZUMA/Pat A. Robinson, ČTK

Střelec v pivovaru v americkém Milwaukee zabil pět lidí a sebe.

Reklama

Podle policie střílel 51letý muž, o motivu jeho činu zatím není nic známo.

Článek

Jeden ze zaměstnanců pivovaru Molson Coors v americkém Milwaukee ve státě Wisconsin ve výrobním areálu zastřelil pět lidí a poté spáchal sebevraždu. Informovala o tom dnes policie. Podle vyšetřovatelů střílel 51letý muž, o motivu jeho činu ale zatím není nic známo. Zranění na místě nejsou.

„Pět lidí šlo dnes do práce, jak to dělá každý. Mysleli si, že budou pracovat, pak mít padla a vrátí se ke svým rodinám. Ale to se bohužel nestane,“ řekl novinářům starosta Milwaukee Tom Barrett. Rodinám obětí už vyjádřil soustrast také americký prezident Donald Trump.

V komplexu pivovaru Molson Coors jsou nejen výrobní provozy, ale také několik administrativních budov. Celkem v areálu pracuje více než tisícovka lidí. První informace o střelbě policie dostala ve středu odpoledne místního času, následně uzavřela celé okolí. Před 17:00 (kolem středečních 23:00 SEČ) pak informovala místní obyvatele, že už nehrozí další nebezpečí, protože střelec je zřejmě mrtvý.

Podle policie byl střelec vyzbrojen dvěma ručními zbraněmi, jedna z nich měla tlumič.

Poslední případ hromadné vraždy střelnou zbraní se v Milwaukee odehrál roce 2012, kdy v sikhském chrámu na předměstí Oak Creek bývalý voják z rasistických pohnutek zastřelil šest lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované