Hlavní obsah

Střelec z Ostravy hledal plnou čekárnu

Foto: Profimedia.cz

Na podporu pozůstalých po obětech se již vybralo přes deset milionů korun.

Reklama

Vyšetřování okolností tragické střelby v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice potrvá pravděpodobně do poloviny roku.

Článek

Měsíc uplynul od tragické střelby v ostravské fakultní nemocnici. Podle dosavadních závěrů vyšetřování lze usuzovat to, že pachatel Ctirad V. si vytipovával místo, kde svůj čin provede.

„Mohu sdělit, že se nám podařilo díky kamerovým záznamům zmapovat pohyb této osoby po nemocnici a opravdu nahlížel do několika čekáren. Takže existuje úvaha, že tak hledal vhodné místo činu,“ uvedl podle idnes.cz dozorující státní zástupce David Bartoš.

S kriminalisty se snaží zjistit hlavně motiv dvaačtyřicetiletého střelce, který sedm lidí zabil, dva zranil a spáchal sebevraždu. Zjišťují i původ nelegálně držené pistole – vražedné zbraně.

„Předpokládám že vyšetřování potrvá minimálně šest měsíců. V polovině roku by mohlo být ukončeno,“ uvedl Bartoš. Dodal, že v případu figurují desítky svědků. „Větší počet jsme už vyslechli,“ řekl. Vyšetřovatelé musejí počkat na závěry znalců a posudky. Jde například o posudek z oborů balistiky, soudního lékařství, chemie či genetiky.

Zatím policisté nenechali vypracovat psychologický profil pachatele. Nechtějí komentovat ani to, zda byl nemocný.

Dvaačtyřicetiletý muž zahájil palbu bez varování v čekárně traumatologické ambulance nemocniční polikliniky v úterý 10. prosince po 07:00. Pacienty střílel z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku. Z nemocnice se mu podařilo utéci před příjezdem policie.

Poté, než jej policie dostihla, spáchal sebevraždu.

Reklama

Související témata:

Doporučované