Hlavní obsah

Střípek z poslední debaty. Tak Trump znovu naštval Američany v přímém přenose

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Poslední prezidentská debata: jak ovlivní volby vysvětluje redaktor Martin Jonáš.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Donald Trump v poslední prezidentské debatě připustil, že možná neuzná výsledek nadcházejících voleb.

Článek

Donald Trump a Hillary Clintonová v poslední debatě nešetřili osobními útoky. „Někomu jako je ona bychom vůbec neměli dovolit kandidovat," rozčiloval se republikánský kandidát. V tu chvíli zřejmě netušil, jakou mincí mu taková slova jeho rivalka oplatí.

Až dosud Američané respektovali demokratické volby. Donald Trump ale na dotaz moderátora, zda přijme výsledek těchto voleb, odpověděl nejasně. Prý se tím bude zabývat, až bude správný čas. „Nechám vás v napětí," vzkázal voličům.

To ale neměl dělat. Jeho vyjádření pobouřilo velkou část Ameriky, výroku se věnuje většina médií, přestože v debatě padla celá řada názorů, které by mohly vést k volbě dosud nerozhodnutých voličů.

?Demokratická kandidátka vzápětí Trumpa obvinila z pomlouvání a znevažování americké demokracie. „Jsem zděšena, že by kandidát jedné z našich hlavních stran zastával takový postoj."

Zděšení totiž spolu s Clintonovou sdílí i celá řada Američanů. Trump svým nejasným vyjádřením narušuje klidný průběh voleb. Již několikrát se ohradil, že jsou volby proti němu zmanipulované, a dnes se hájil, že pokud bude mít podezření, že se manipulovalo i s výsledky voleb, zpochybní je.

Clintonová si ale z Trumpova povídání o manipulaci udělala legraci. „Před rokem FBI vyšetřovala v mé e-mailové poště a nic nenašla. Donald ale řekl, že FBI je zmanipulovaná," uvedla demokratka. Zároveň přidala několik dalších Trumpových obvinění z manipulace. Například když před časem nezískal jeho televizní pořad cenu Emmy, také řekl, že ceny jsou zmanipulované. „Kdykoliv, když Trump prohrává, říká, že to bylo zmanipulované. To je prostě jeho myšlení," okomentovala demokratka situaci na závěrečné tiskové konferenci před odletem domů.

Reklama

Doporučované