Hlavní obsah

Stropnický v čele pražského ANO skončil. Střídá ho Říčař

Martina Stropnického vystřídal ve vedení pražského ANO Jan Říčař. Video: Jolana Humpálová

 

Reklama

Babiš chce, aby nové vedení v hlavním městě zvýšilo počet členů a založilo nové místní organizace.

Článek

Novým předsedou pražského hnutí ANO se stal Jan Říčař. Rozhodl o tom v sobotu krajský sněm strany, řekl předseda ANO Andrej Babiš agentuře ČTK. Ve funkci Říčař nahradil dosavadního předsedu pražské organizace a ministra obrany Martina Stropnického, který na funkci už znovu nekandidoval. Hnutí ANO získalo v říjnových volbách do Sněmovny v Praze 20,35 procenta hlasů.

Říčař je radním Prahy 11. „Je to mladý perspektivní politik, tak doufejme, že se mu podaří naši krajskou organizaci posunout dopředu. Já jsem dlouhodobě s Prahou nespokojený,” řekl Babiš.

Podle šéfa ANO bude muset nové vedení v hlavním městě například zvýšit počet členů a založit nové místní organizace. „Strana musí být v Praze jednotná. Ve všech částech Prahy máme málo členů a málo místních organizací,” řekl. Konkrétní kroky chce Babiš s vedením pražské organizace řešit na začátku příštího roku.

Zda bude Říčař lídrem strany do komunálních voleb, které budou příští rok na podzim, není podle Babiše v tuto chvíli jasné.

Martin Stropnický byl lídrem pražské kandidátky do parlamentních voleb. V pražské předsednické funkci nahradil někdejší starostku Prahy 10 Radmilu Kleslovou.

Reklama

Doporučované