Hlavní obsah

Stropnický vysvětluje, proč lidé v ANO tleskají Babišovi, i když s tím mají občas problém

Rozhovor s Martinem Stropnickým vedl Jiří Kubík.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Rozhovor s místopředsedou hnutí ANO o prezidentských ambicích, jak se „maká“ v politice a kdy Babišovo hnutí projde očistou.

Článek

„Když jsem psával komentáře do novin, tak to jsem byl ještě svobodný, to jsem si psal, co jsem chtěl,“ povzdechl si v rozhovoru Martin Stropnický, který přesně před čtyřmi roky vyslyšel výzvu Andreje Babiše a stal se jedním z volebních lídrů tehdy nově kandidujícího hnutí ANO. Ze svobodně uvažujícího herce a politického glosátora se stal loajálním politikem.

Právě míra jeho loajality a zdrženlivosti byla jedním z témat rozhovoru. Proč Martin Stropnický jako místopředseda hnutí ANO nekomentuje vládní krizi ani skandály předsedy Babiše, ať už jde o Čapí hnízdo, korunové dluhopisy nebo odposlechnuté Babišovy hovory s redaktorem MF DNES, jak využívat noviny v politickém boji?

„Nemohu být součástí něčeho, kde bych měl nějakou zásadní nedůvěru,“ říká Stropnický, ale zároveň dodává, že „když někdo někomu tleská, neznamená to, že by se podepsal pod každou větu, která zazněla. Je to výraz kompaktnosti týmu.“

Standing ovation poslanců ANO. Při jednání Sněmovny o Čapím hnízdu poslanci po projevu Andreje Babiše tleskali vstoje.

Stropnický dále mluví o tom, proč musí hnutí ANO projít očistou („Už máme na sobě nějaké škrábance.“), jestli by chtěl v budoucnu vystřídat Andreje Babiše v pozici předsedy a jak se vyrovnal s tím, že ho Babiš nejdřív zmínil jako možného prezidentského kandidáta hnutí ANO a následně řekl, že jeho podporu ale nemá.

V rozhovoru, jehož záznam si pusťte ve videu umístěném nahoře v tomto textu, nakonec také promluví o svých pochybnostech, jak dlouho to v politice ještě vydrží a zda by se jako herec případně vrátil k natáčení dalších dílů Kriminálky Anděl.

Reklama

Doporučované