Hlavní obsah

Struny podzimu pokračují on-line koncerty z Německa

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Plánovaná vystoupení Brandt Brauer Frick Ensemble a Andrease Scholla na festivalu Struny podzimu se uskuteční v původních termínech jako on-line koncerty. Umělci zahrají ve svých domovských městech ve výjimečných prostorách.

Článek

Průkopníci akustického techna Brandt Brauer Frick Ensemble zahrají 1. listopadu v berlínské Kuppelhalle, 6. listopadu pak za doprovodu klavíristky Tamar Halperinové zazpívá hvězdný kontratenorista Andreas Scholl ve wiesbadenském Kurhausu. Koncerty festival odvysílá na sociálních sítích a na webových stránkách www.ctart.cz. ČTK o tom za organizátory informoval Radek Babička.

Po odvysílání budou videa po dobu 14 dnů k dispozici ke zpětnému zhlédnutí a poté je festival na vyžádání zpřístupní v nejvyšší 4K kvalitě.

„Díky optimismu a notné dávce štěstí se nám v září podařilo zprostředkovat živé, sdílené zážitky pod širým nebem: Avishai Cohen zahrál na střeše Lucerny a Daniel Hope na hladině Vltavy, což z dnešního pohledu považuji za malý zázrak. Jsem rád, že ani o nejbližší festivalové koncerty fanoušci nepřijdou. Díky vstřícnosti umělců a pružnosti našeho produkčního týmu se nám podařilo domluvit v rekordně krátké době na odvysílání online koncertů v mezinárodní koprodukci, ve špičkové obrazové a zvukové kvalitě, jaká nebývá u streamů běžná, a to zdarma,“ uvedl prezident festivalu Struny podzimu Marek Vrabec.

Desetičlenný Brandt Brauer Frick Ensemble, který zahraje v berlínské Kuppelhalle, vyniká expresionistickými rysy a dokonalou akustikou. Kurhaus ve Wiesbadenu, v němž zazní písně z programu Twilight People Andrease Scholla a Tamar Halperin, svojí architekturou výrazně připomíná pražské Rudolfinum, které mělo koncert původně hostit.

„Nechtěli jsme zůstat u studiových koncertů, ale nabídnout divákům kromě silného hudebního, také atraktivní vizuální zážitek,“ vysvětlil volbu míst Vrabec.

Zkrátka nepřijdou ani zájemci o Recitál Jiřího Suchého, pro který hledají organizátoři náhradní termín na rok 2021. Odložený koncert získá další rozměr tím, že proběhne jako Recitál k Suchého 90. narozeninám. Sólový recitál brazilského kytaristy a zpěváka Viniciuse Cantuarii nelze uskutečnit v žádné podobě, a proto ho pořadatelé zrušili.

Všichni majitelé vstupenek na koncerty Brandt Brauer Frick Ensemble, Andrease Scholla a Viniciuse Cantuarii obdrží informační e-mail ohledně vrácení vstupného za neuskutečněné koncerty. Lístky na Recitál Jiřího Suchého zůstávají v platnosti pro nový termín v roce 2021.

Reklama

Doporučované