Hlavní obsah

Stupínek pro malé poslance, test pro zjištění rakoviny a britský ministr zahraničí, který volá po mostě přes Lamanšský průliv

Den očima Jiřího Hoška.

 

Reklama

Jaké události zaujaly v pátek 19. ledna Jiřího Hoška? Podívejte se na jeho výběr.

Článek

Britský ministr zahraničí Boris Johnson si myslí, že by se přes Lamanšský průliv měl postavit most. Připadá mu neuvěřitelné, že Británii a Francii spojuje jediná železnice. Johnson svého času také razil plán, aby se další londýnské letiště postavilo na umělém ostrově v ústí Temže.

Sedmatřicetiletá novozélandská premiérka Jacinda Ardernová se v říjnu stala nejmladší ministerskou předsedkyní na světě. Teď oznámila, že je těhotná. Radostnou novinu prý zjistila pár dnů před svým nečekaným volebním úspěchem. Podle britského deníku The Telegraph bude Ardernová teprve druhou vrcholnou političkou po Pákistánce Bénazír Bhuttové, která porodí během svého funkčního období. Ardernová chce být s miminkem doma jen šest týdnů.

Vzrůstem malí poslanci budou mít v české Poslanecké sněmovně u řečnického pultu stupínek, aby nemuseli stát na špičkách. Problém trápí třeba pirátskou poslankyni Olgu Richterovou, která podle serveru Novinky.cz měří jen 154 centimetrů.

Němečtí sociální demokraté se strachují o výsledek víkendového mimořádného sjezdu strany. Ten má rozhodnout o tom, jestli se má SPD znovu podílet na vládě „velké koalice” se stranami křesťanské unie.

Podle BBC se vědci významně přiblížili jednomu z největších cílů v moderní vědě - vytvoření univerzálního krevního testu pro zjištění rakoviny v raném stadiu. Odborníci z Johns Hopkins University v americkém Marylandu otestovali metodu, která by měla odhalit osm běžných forem nádorového onemocnění.

Reklama

Související témata:

Doporučované