Hlavní obsah

Štvavá kampaň proti Koukalovým, nebo malý zájem? Na zrušené tour se prodalo jen okolo stovky lístků

Ivo Toman promluvil o důvodu, proč manželům Koukalovým turné zrušil a uvedl, kolik se prodalo lístků.Video: Lucie Hrdličková, Profimedia.cz

 

Reklama

Gabriela a Petr Koukalovi měli od poloviny do konce října navštívit v rámci turné s názvem „Co ještě nevíte” fanoušky v pěti městech. Organizátor a moderátor v jedné osobě Ivo Toman však akci bez náhrady zrušil.

Článek

Jako důvod zrušení pětice besed Toman uvádí štvavou kampaň, která se proti slavnému páru strhla na začátku září poté, co bývalá biatlonistka akci zpropagovala na své facebookové stránce. „Stíháte ji jako lovnou zvěř. Nejenom ubožáci na Facebooku, ale i novináři,” tvrdí. Méně jak tři týdny před začátkem turné však bylo prodáno pouze 10 procent lístků s cenou 399 nebo 499 korun.

„Přesně jsem to nepočítal, bylo to okolo stovky, ale hlavní kampaň teprve měla začít. My jsme si nechali udělat letáky,” vysvětluje Toman, jednatel společnosti Tiketovka.cz, který měl turné startující 15. října moderovat. „Koncerty a takové věci se prodávají nejvíce na letáky,” dodává s tím, že celková kapacita byla okolo tisíce lístků. Pokud by se ovšem turné v Ostravě, Olomouci, Zlíně, Ústí nad Labem a Hradci Králové konalo na stejných místech jako další akce pořádané společností Tiketovka.cz, bylo by míst přes 1500.

Podle Tomana zatím nebylo pro propagaci turné uděláno mnoho a letáky se teprve měly začít vylepovat. „My jsme udělali to, že já jsem dal na internet oznámení, paní Koukalová dala na svoje stránky oznámení a potom jsme zkusili trochu reklamy za pár stovek na internetu, ale kampaň teprve měla začít,” objasňuje podnikatel. První vystoupení přitom mělo podle plánu proběhnout už 15. října v Ostravě.

Reakci manželů Koukalových na zrušené turné označil Toman za vlažnou. „Pan Koukal mi řekl: Oni nás s tím všude konfrontují,” říká a dodává: „Jim to ani moc nevadilo. Nebyli nadšeni, poněvadž to mohlo být zajímavé, ale nebyli ani nijak zdrceni. Možná to i čekali.”

O připravovaném turné však Gabriela Koukalová mluvila ještě minulý pátek v pořadu Rozstřel na iDnes.cz. V rozhovoru uvedla, že rozhodnutí nabídku přijmout ovlivnil příběh Tomana, který trpí Touretteovým syndromem: „Líbí se mi, že šel proti proudu a dokázal něco, o čem mu všichni říkali, že je nemožné.” Dvojnásobná mistryně světa dále přiznala, že na spoustu věcí, o kterých psala ve své kontroverzní knize Jiná, se s odstupem času dívá jinak a má rozhodně co nového říci.

Podívejte se, jak Gabriela Koukalová křtila svoji knihu Jiná:

Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované