Hlavní obsah

Styděl se za Grosse, teď se stydí za Babiše. Nabízí lidem, aby to řekli billboardem

Foto: Václav Dolejší

Červení studem, nebo rudí vzteky?

Reklama

Nová kampaň: Za pět tisíc korun organizátoři každému zajistí pronájem a vytištění billboardu s jeho fotografií a jménem společně s prohlášením Stydím se za svého premiéra.

Článek

Před více než třinácti lety – na jaře roku 2005 – patřil Jaroslav Poláček mezi 30 lidí, kteří se tehdy nechali vyfotografovat na billboard s nápisem Stydím se za svého premiéra. Vadily mu aféry Stanislava Grosse kolem financování bytu a podezřelého podnikání jeho manželky.

Po letech se celou akci rozhodl zopakovat, ale už jako organizátor. Shání „obyčejné“ lidi, kterým vadí premiér Andrej Babiš a jsou ochotni jít se svým obličejem na billboard. Dosud se mu přihlásilo 110 lidí, kteří jsou ochotni zaplatit si zhruba pět tisíc korun za pronájem plochy.

„Zájemci nám musejí poslat fotografii svého obličeje a zaplatí si pronájem billboardu. My nabídneme tisk a jednotnou grafiku zadarmo a v polovině ledna – podle toho, kolik nás bude – poptáme billboardovou kampaň,” vysvětluje Poláček.

Lidé na plakátech budou mít červené obličeje, jako že se stydí – případně jsou rudí vzteky. Autor nápadu, dvaačtyřicetiletý majitel agentury PRodukujeme Jaroslav Poláček, patří k velkým kritikům premiéra Babiše. Dříve řídil volební kampaně TOP 09, dnes už je jen jejím řadovým členem.

„Před necelými deseti lety jsem si řekl, že je neúnosná a trapná situace se strýčky Viky a křišťálovou čistotou a nechal se vytisknout na billboard. A teď si říkám, jak dlouho bude naše země tahána po světových médiích a jak dlouho nám všem bude premiér dělat ostudu. Je jasné, že už jsme jen směšní a že to neskončí. Pořád bude něco nového a premiérovy PR fotografie s Angelou Merkelovou to vážně nespraví. Tak jsme si řekli, že se k tomu starému nápadu vrátím,” vysvětluje Poláček.

Reklama

Související témata:

Doporučované