Hlavní obsah

Stylistka, která dobyla svět modelingu: „Nikdy jsem modelkou být nechtěla,“ tvrdí Olo Křížová

Olo Křížová ve studiu Slavných. Jaký byl modeling před 25 lety? Podívejte se na video. Video: Dominika Nováková

 

Reklama

aktualizováno •

Přední česká stylistka Olo Křížová zná módu snad ze všech stran. Chtěla být módní návrhářkou, místo toho ale začala cestovat po celém světě jako modelka.

Článek

Lásku k módě měla Olo Křížová už od dětství. Jinak to asi ani nešlo, pocházela z rodiny, která se v textilním průmyslu dlouhá léta pohybovala. „Babička pracovala v Moravolenu, maminka byla pletařka a já jsem s bratrem také vystudovala pletařinu. Bylo to přirozené, nikdo nás do ničeho necpal,“ říká Křížová.

Se stejnou přirozeností vplula také do světa modelingu, kdy si v rámci školních přehlídek předváděla vlastní modely. „Po střední škole jsem se tomu začala věnovat naplno. Cestovala jsem po celém světě. Od New Yorku po Tchaj-wan,“ vzpomíná stylistka na éru téměř před dvaceti lety.

V současné době spolupracuje se soutěží Pure Model 2018, kde připravuje nové tváře na drsný svět modelingu.  „Připravuji je na chození, pózování před fotoaparátem a zároveň i na to, co je čeká,“ uzavírá ve studiu Slavných.

Na čem dalším Olo Křížová v současné době pracuje? Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované