Hlavní obsah

Stypka, Krajčo a další nazpívají píseň na podporu čtení dětem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Hudebníci spojení s Moravskoslezským krajem jako Mirai Navrátil, Richard Krajčo či David Stypka nazpívají v ostravském a pražském studiu Českého rozhlasu píseň na podporu čtení dětem.

Článek

Pohádková skladba z pera textaře, skladatele a baviče Jiřího Krhuta bude mít premiéru v říjnu na letošním Týdnu čtení dětem. ČTK to dnes za pořadatele řekla Michaela Fialová Rozšafná.

Do projektu se zapojili i Petr Bende, Eva Dřízgová, Hana Fialová „Text písně Budu jejich ochránce ležel asi deset let v šuplíku Jiřího Krhuta, čekal na vhodný čas a ten právě přišel. Vtipná slova, chytlavá hudba a především skvělí interpreti. Pevně věřím, že si písničku oblíbí nejen děti,“ řekla zakladatelka projektu Celé Česko čte dětem Eva Katrušáková.

Podle ní vznikne píseň a videoklip. Natočí ho pražský režisér Petr Němeček. Skladbu, ve které zazní hlasy interpretů s osobním vztahem k Moravskoslezskému kraji, doplní hlásky 26 dětí z karvinského dětského sboru Permoník. Zpestřením bude účast známých sportovců z kraje, fotbalisty Milana Baroše a hokejisty Rostislava Olesze.

„Myšlenka projektu se mi velmi líbí, už jen proto, že mi maminka od narození četla a zpívala. Pro Celé Česko čte dětem jsem napsal text písně, ve kterém jsem záměrně popletl různé pohádky a příběhy. Mám radost, že se k tomuto hudebnímu projektu přidali i kolegové z branže,“ řekl autor hudby i textu Krhut.

Reklama

Doporučované