Hlavní obsah

Surově napadal seniory. Co víme o muži, kterého policie viní z útoku na Kvitovou?

Radim Žondra, obviněný z napadení tenistky Petry Kvitové, už v minulosti surově útočil.Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Den poté, co tenistka Petra Kvitová u soudu emotivně vylíčila, jak probíhal útok, po kterém skončila s vážně pořezanou rukou, její slova obviněný Roman Žondra zpochybnil. Trvá na tom, že se ničeho nedopustil, že na něj policie případ ušila a Kvitová si zranění způsobila sama.

Článek

Žondra ve středu u soudu napadl i to, jak jej Petra Kvitová jako útočníka rozpoznala. A rozporoval také některé další procesní úkony, při nichž jej Kvitová určila jako útočníka.

K soudu jej chodí podpořit přátelé a ctitelky. Trvají na tom, že Žondra by nikdy nic takového neudělal. „Radim není násilník, Kvitovou nenapadl a před soudem to prokáže. Celý Prostějov ví, že je nevinný,“ citoval třeba server iDnes jednoho z nich.

Redakce Seznam Zprávy se proto rozhodla znovu zveřejnit reportáž z pořadu Záhady Josefa Klímy, která přináší trochu jiný pohled na Radima Žondru.

Reportáž jsme publikovali na začátku září 2018. Popisuje, že třiatřicetiletý Žondra – v té době čekal ve vazbě na vznesení obvinění v případu Kvitová -, byl součástí organizovaného gangu, který přepadával staré a bezbranné seniory, a to leckdy jen kvůli pár tisícům korun.

Mluvili jsme s ním už před rokem a půl, v lednu 2017. Tedy v době, kdy policie ještě bezvýsledně pátrala po neznámém útočníkovi, který pořezal tenistku Petru Kvitovou v jejím bytě.

Jaké metody vůči nemohoucím seniorům gang používal, aby se dostal k jejich úsporám? Co se útočníkům odehrávalo v hlavách, když svazovali své oběti páskou na koberce a bili je? Co jim následně policie prokázala a odseděli si trest skutečně za všechny oběti jejich řádění? A proč nechtěl Žondra při rozhovoru ukázat svůj obličej?

Odpovědi najdete v úvodním videu.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý první díl): Muž, obviněný z útoku na Petru Kvitovou, už v minulosti útočil. Chlebíčková aféra. A „selfie day“ režiséra Jiřího Vějdělka.

Reklama

Doporučované