Hlavní obsah

Svařák, trdelník a pečené kaštany. Kromě velkých trhů táhnou i ty lokální s tradicemi

O adventních trzích si Petr Zajíček povídal s vedoucí oddělení marketingového výzkumu CzechTourism Soňou Machovou.Video: K.Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zaplněná náměstí v zimě svědčí o jediném – oblíbenosti adventních trhů. Kam vyrazit nejen v Česku, ale i v zahraničí?

Článek

V České republice se lidé tradičně vydávají do měst jako je Praha nebo Český Krumlov, a to nejen místní občané, ale přijíždějí i návštěvníci ze sousedních zemí. Stejně tak my se často vydáváme do zahraničí, oblíbené jsou hlavně Drážďany nebo Vídeň. Netřeba ale vyhledávat jen velká města, trhy nebo jiné adventní akce pořádají i malá města, a dokonce i některé vesnice.

„Vánoční trhy nebo vůbec všechny adventní akce už mají tradici a jakoukoliv akci najdete i v menších městech nebo v menších obcích. Lidé i raději jezdí ne do těch velkých přetížených měst na klasické vánoční trhy, ale hledají i něco jiného, zajímavého v menších městech. Něco, co má spojitost s místními tradicemi a zvyky, kde si můžou také něco vyzkoušet,“ naráží Soňa Machová z CzechTourism na doprovodné programy, které jsou mezi návštěvníky trhů velmi oblíbené. V úvodním videu najdete dvě mapy – Česko a střední Evropu – kde jsou pro vás znázorněny vybrané adventní trhy i s daty konání.

Radek Hrdina se se svou rubrikou Česko vstává vydal čelit svému strachu.

Česko vstává s Radkem Hrdinou.Video: K.Bejlková, Seznam Zprávy

Pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 7:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované