Hlavní obsah

Svatbu v zahraničí doporučuji v půlce pobytu, počáteční spálení pak není vidět na fotografiích, říká organizátorka svateb

Rozhovor s organizátorkou svateb v zahraničí Martinou Batalovou.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pohádková svatba v zahraničí, například na pláži, je snem mnoha žen. Přináší s sebou ale kromě krásných fotek i náročné papírování. Podle organizátorky svateb v zahraničí Martiny Batalové oddací list obvykle vystaví daná země, na matriku musí novomanželé i v České republice.

Článek

Češi vyhledávají svatby v zahraničí čím dál více. Zájemci však musí dodat potřebné dokumenty, které chce každá země trochu jiné. „Ve většině případů jde o rodný list a vysvědčení o právní způsobilosti,” říká organizátorka svateb v zahraničí Martina Batalová. Agentury dokážou svatbu zajistit v mnohdy šibeničních termínech, standardně se s plánováním začíná půl roku předem.

Svatbu je ideální zorganizovat v půlce pobytu v exotické destinaci. „Prvotní spálení není poté vidět na fotografiích,” vysvětluje Batalová. Samotný obřad je pak podle ní dobré naplánovat k večeru, kdy je na pláži nejméně lidí. Co je ale potřeba zařídit před svatbou a po ní? Jak dlouho putuje ze svatební destinace oddací list? To se dozvíte v úvodním videu.

Manželé Gonzalesovi se brali na Kostarice.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

Radek Hrdina v rubrice Česko vstává navštívil květinářství. Spolu s majitelkou vám pomůže vybrat správnou květinu pro partnerku nebo vám prozradí, jaké květiny jsou na svátek zamilovaných nejžádanější.

Česko vstává s Radkem Hrdinou.Video: Háta Sassmannová, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované