Hlavní obsah

Svatební limuzína ve státě New York havarovala a srazila chodce, zemřelo 20 lidí

Foto: AP

Na místě zasahovaly záchranné vozy i vrtulník.

Reklama

Dvacet lidí nepřežilo tragickou nehodu ve městečku Schoharie, asi 260 kilometrů severně od New Yorku. Svatební limuzína se tam střetla s jiným vozem a následně srazila chodce. Osmnáct obětí podle agentury AP byli lidé, které převážela limuzína, a zbylí dva byli sražení chodci.

Článek

Limuzína, uvnitř které se podle amerických médií odehrávala svatební party, havarovala v sobotu večer středoevropského času. Příčina nehody není známá, policie ji vyšetřuje.

Limuzína typu SUV se podle serveru Skynews střetla s jiným vozidlem a najela do chodců. Osmnáct z dvaceti obětí byli lidé z limuzíny, zbylí dva sražení kolemjdoucí.

„Uslyšel jsem velkou ránu a vyšel ven před dům, abych viděl, co se děje. Viděl jsem hodně lidí na parkovišti před obchodem. Poté jsem uslyšel křik a uviděl jsem dodávku, vypadala velmi zvláštně. Byla v křoví a vypadala opravdu poničeně, narazila do stromu,” řekl pro ABC News Bridey Finnagen, který bydlí poblíž místa nehody.

Detaily nehody nejsou známy. Kapitán newyorské policie Richard O'Brien řekl, že je zjišťuje několik vyšetřovacích jednotek. Některé oběti podle něj dosud nebyly identifikovány.

Zprávy se zmiňují o několika zraněných, kteří byli přepraveni do nemocnice ve městě Albany.

Podnik, před nímž se nehoda stala a který je oblíbený u turistů, na Facebooku už v sobotu vyvěsil kondolence příbuzným obětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované