Hlavní obsah

Hra o trůny, Batman i Thor. Svátek fantasy světa a komiksů přilákal přes sto tisíc lidí

Sestřih Comic Conu 2017 v San DieguVideo: AP

 

Reklama

V San Diegu o víkendu proběhl každoroční Comic Con. Multižánrová akce sdružující fanoušky komiksů, sběratelských her, fantasy filmů či seriálů a cosplayů přilákala znovu více než sto tisíc lidí.

Článek

Comic Con v San Diegu je největší akcí svého druhu. I letos se na čtyřdenní události sešlo přes sto tisíc fanoušků, aby nadšeně objevovali novinky v jejich oblíbeném světě.

Známé seriály představily trailery na nové série. Šestá sezona čeká seriál Arrow, do čtvrté série příběhů detektiva Jamese Gordona a malého Bruce Wayna se pouští Gotham. Fanoušci se mohou těšit i na druhou sérii mysteriózního Westworldu nebo na čtvrtý ročník Flashe.

Fanoušci seriálu Hra o trůny se minulou neděli dočkali pokračování v podobě prvního dílu sedmé série. Ten nastínil, jakým směrem by se mohly osudy hlavních postav ubírat. Na Comic Conu však seriál z produkce HBO poodhalil ještě více v novém traileru.

TWITTER: Co se chystá v dalších dílech nové série Hry o trůny? 

Návštěvníci Comic Conu se navíc mohli vyfotit s některými ze svých oblíbených hrdinů. Na autogramiádě se objevili představitelé Lady Brienne, Theona Greyjoye či Sansy a Brana Starkových.

Hlavní rekvizitou ze seriálu natočeného podle fantasy knih George R. R. Martina je replika Železného trůnu. Ani ten nesměl na Comic Conu chybět.

První obrázky chystaného pokračování filmu Thor, tentokrát s podtitulem Ragnarok, představil Thor osobně - australský herec Chris Hemsworth.

Hlasitý potlesk si vysloužili také hlavní hrdinové filmu Liga spravedlnosti, který se do kin chystá v listopadu. Ben Affleck v roli Batmana, ale i Wonder Woman, Cyborg, Aquaman a Flash, všech pět ústředních postav se sešlo na hlavním pódiu a rozdávalo svým fanouškům podpisy, fotografie, objetí i polibky.

TWITTER: Pětice hlavních hrdinů nového filmu Liga spravedlnosti se fotila s fanoušky

Většina návštěvníků Comic Conu dorazila v převlecích či maskách. Nechyběly ani kompletní cosplaye, tedy kostýmy známých postav. K vidění byli Batman a Robin, Darth Maul či Nicholsonův Joker. Stále se rozrůstající cosplayerská komunita má svůj základ v Asii, především kvůli vlivu japonských animovaných filmů, tzv. anime.

Komunita cosplayerů se rozvíjí také v České republice. Mezi nejznámější persony patří Alžběta Trojanová nebo GrumpyCait.

Foto: facebook.com/GrumpyCait

Česká cosplayerka GrumpyCait

Vůbec první ročník Comic Conu v San Diegu se uskutečnil už v roce 1970, tehdy ještě pod názvem Comic Book Convention. Jeho původním zaměřením byly komiksy a fantasy literatura i filmy. Postupem času se však rozsah a zaměření rozšířilo i na japonské anime a mangu, sběratelské hry, videohry či právě cosplaye.

Jak probíhal letošní ročník Comic Conu, se podívejte nahoře ve videu. 

Reklama

Související témata:

Doporučované