Hlavní obsah

Svatý stolec jde s dobou. Papež představil aplikaci na sdílení modliteb

Papež František představil ve Vatikánu novou aplikaci.Video: Renáta Matoušková, Reuters

 

Reklama

Během své nedělní bohoslužbě představil papež František novou aplikaci s názvem Klikni pro modlitbu. Prostřednictvím internetu tak mohou věřící sdílet své modlitby přímo s papežem. K používání aplikace vyzval papež především mládež.

Článek

Při své nedělní bohoslužbě na náměstí svatého Petra ve Vatikánu spustil papež František novou aplikaci. Jejím prostřednictvím tak mohou věřící sdílet svoje modlitby přímo s papežem.

Aplikace je jmenuje Click to pray (přeloženo jako Klikni pro modlitbu). Papež chce pomocí aplikace sdílet své modlitby a mise společně se všemi věřícími. Klikni pro modlitbu má i vlastní webovou stránku. Aplikaci si mohou lidé stáhnout do svých mobilních telefonů s operačním systémem iOS nebo Android. Dostupná je zatím v šesti jazycích, a to ve španělštině, angličtině, italštině, francouzštině, portugalštině a němčině.

Nabídkou aplikace jsou tři hlavní oddělení. Prvním z nich je „Modlitba s papežem”, kde sdílí papež František své měsíční výzvy čelící humanitě a mise církve. Druhou možností je „Každodenní modlitba” a poslední je „Modlitba se sítí”. V posledním oddělení mohou uživatelé společně s papežem sdílet své vlastní modlitby.

Papež sám kdysi řekl, že s novými technologiemi vůbec neumí zacházet. Ve své řeči však zmínil, že internet a sociální sítě jsou zdrojem naší doby a možností ke společným modlitbám. „Je to možnost, jak se spojit s ostatními, sdílet naše hodnoty a vyjádřit naši touhu být ve společnosti.” K používání aplikace vyzval František především mladou generaci.

Klikni pro modlitbu se stala hlavní platformou pro Světový den mládeže, který se uskuteční 22. až 27. ledna v Panamě.

Reklama

Související témata:

Doporučované