Hlavní obsah

Švédský DJ Avicii zemřel, bylo mu 28 let

Foto: Profimedia.cz

DJ Avicii.

Reklama

Švéd trpěl dlouhodobě chronickým zánětem slinivky břišní.

Článek

Švédský DJ Avicii, vlastním jménem Tim Bergling, zemřel v Ománu. Příčina jeho smrti nebyla zveřejněna, Avicii ale dlouhodobě trpěl chronickým zánětem slinivky břišní.

Za svou kariéru vyhrál dvě ceny MTV, cenu Billboard a dvakrát byl nominován na cenu Grammy. Jeho největším hitem je skladba Wake Me Up.

Avicii spolupracoval s mnoha slavnými hudebníky, například s Madonnou nebo s DJ Calvinem Harrisem.

Ačkoli byl na hudební scéně velmi úspěšný, v několika rozhovorech přiznával, že ho jeho styl života vyčerpává. Po akutním zánětu slinivky břišní, který dostal ve 21 letech, pro časopis Time řekl, že přestal pít alkohol. Ani to mu zřejmě neulevilo, zdravotní komplikace se opět vrátily, když mu muselo být vyoperováno slepé střevo a také žlučník. V roce 2016 tak oznámil svůj odchod do hudebního důchodu, který zdůvodnil tím, že nemá čas na svůj vlastní život. 

Na začátku roku 2017 zveřejnil časopis The Rolling Stones rozhovor s Aviciim, ve kterém říkal, že si člověk velmi rychle zvykne na život, který je přeplněn večírky, bohužel s tím ale přichází pocity úzkosti a samoty.

V roce 2017 na své webové stránce také vydal prohlášení o tom, že se vrací zpět k tvorbě hudby. Chtěl se zaměřit na mnohem umělečtější projekt, který měl být o jeho lásce k hudbě, a podle jeho slov mělo jít o přelomový počin.

Reklama

Doporučované