Hlavní obsah

Svět bez obalu: Exkluzivní rozhovor s vůdcem hongkongských protestů. Ruský strach z radiace. A cizince těší páternostery

Svět bez obalu z 29. 8. 2019: Exkluzivní rozhovor s vůdcem hongkongských protestů Joshuou Wongem. Ruský strach z radiace. Ukrajinští poslanci se jdou vzdělávat. A nadšení z páternosterů.Video: Milan Šíma, RFE/RL

 

Reklama

Exkluzivní reportáže Rádia Svobodná Evropa. Novináři na místech, kam je těžké vůbec proniknout. Pořadem provází Milan Šíma.

Článek

V aktuálním vydání pořadu Svět bez obalu nabízíme exkluzivní rozhovor s vůdcem hongkongských protestů Joshuou Wongem. Hongkong je už déle než dvanáct týdnů na nohou, odpor vyvolal původně návrh zákona o vydávání trestně stíhaných obyvatel tohoto města do pevninské Číny. „S protesty nepřestaneme, chystáme studentský bojkot a generální stávku,“ prozradil Seznamu Wong.

V další z reportáží se podíváme do Ruska. Tamní úřady před dvěma týdny přiznaly, že při nepovedeném raketovém testu na severu země unikla radioaktivita. Obavy kvůli zvýšené radiaci ale panují i na řadě dalších míst v Rusku – i okolí Moskvy. Nedaleko metropole má totiž vést silnice přes skládku nukleárního odpadu.

To na sousední Ukrajině se poslanci chystají do škol. V červenci tu zvítězila strana nového prezidenta Volodymyra Zelenského Služebník lidu, a do ukrajinského parlamentu se tak dostalo mnoho poslanců, kteří nemají žádnou zkušenost s politikou a legislativou. Zelenskyj je proto poslal, aby se dovzdělali.

Zahraniční novináře zaujal fakt, že u nás stále ještě fungují tzv. páternostery – čili výtahy s otevřenou kabinou, do kterých se nastupuje za jízdy. V Praze jich redaktor Rádia Svobodná Evropa napočítal 28. Podívejte se, jaké na něj udělaly dojem.

Svět bez obalu vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované