Hlavní obsah

Svět bez obalu: První Češka na K2, drama v Kyrgyzstánu a blázniví snowboardisté v Afghánistánu

Svět bez obalu z 15. 8. 2019: První Češka na K2, drama v Kyrgyzstánu a blázniví snowboardisté v Afghánistánu.Video: Milan Šíma, RFE/RL

 

Reklama

aktualizováno •

Exkluzivní reportáže Rádia Svobodná Evropa. Novináři na místech, kam je těžké vůbec proniknout. Pořadem provází Milan Šíma.

Článek

Horolezkyně Klára Kolouchová vystoupila jako první česká žena na druhou nejvyšší horu světa – K2. Pořad Svět bez obalu nabízí rozhovor s touto českou horolezkyní a také s režisérkou Janou Počtovou, která se expedice na K2 zúčastnila, aby o výstupu Kolouchové natočila filmový dokument.

Bývalý kyrgyzský prezident Almazbek Atambajev, který je podezřelý z podvodného a korupčního jednání, o němž tvrdí, že je vykonstruované, se minulý čtvrtek po dvoudenním obléhání své rezidence vzdal policii. Jak útok i zatčení exprezidenta probíhalo?

Podíváme se také do centra kyrgyzského hlavního města Biškek, kde se nachází několik slumů. Žijí tam ti nejchudší lidé a vychovávají zde i své děti. Podle zprávy organizace UNICEF žije zhruba jedna třetina kyrgyzských dětí pod hranicí bídy.

A na závěr se zúčastníme šílené jízdy na ručně vyrobeném snowboardu v afghánských horách.

Svět bez obalu vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované